Juventus sve bliži titulu posle kiksa Rome

Izvor: RTS, 15.Apr.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juventus sve bliži titulu posle kiksa Rome

Fudbaleri Juventusa pobedili su u gostima poslednjeplasiranu Peskaru sa 2:0, dok su Roma i Atalanta u Rimu igrali nerešeno 1:1 u utakmicama 32. kola italijanske Serije A.

Juventus je današnjim trijumfom, ali i "kiksom" Rome stekao osam bodova prednosti šest kola pre kraja šampionata i tako se znatno primakao odbrani titulu.
"Stara dama" je na gostovanju protiv Peskare očekivano lako došla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do pobede, a golove je postigao Gonzalo Iguain u 23. i 43. minutu.
Torinski klub u drugom poluvremenu nije igrao napadački, već je bio fokusiran na čuvanje prednosti, a Peskara za celu utakmicu nijednom nije uspela ozbiljno ugrozi gol Neta.
Romi je protiv Atalante bila potrebna pobeda kako bi ostala u šampionskoj trci, ali "vučica" na svom stadionu nije uspela da dođe do tri boda.
Ekipa iz Bergama povela je iz prve prilike na utakmici u 22. minutu kada je Jasmin Kurtić na oko 15 metara od gola uhvatio volej posle centaršuta Andree Kontija s levog boka.
Roma je pritiskala rivala gotovo tokom celog meča, ali je tek u drugom delu uspela da stigne do izjednačenja. Strelac je još jednom bio Edin Džeko u 50. minutu.
Remi Atalante nije iskoristio Lacio koji je mogao da se bodovno udalji na tabeli Serije A od ekipe iz Bergama, pošto je na gostovanju igrao nerešeno 2:2 sa Đenovom.
Domaćin je dva puta stizao do prednosti, ali je rimski klub na kraju došao do izjednačenja. Đenova je povela golom Đovanija Simeonea u 10. minutu, da bi izjednačenje Laciju doneo Lukas Bilja u sudijskoj nadoknadi vremena.
Makedonski fudbaler Goran Pandev posle skoro tri godine postigao je gol u Seriji A, nakon što je u 78. minutu iskoristio dobar centaršut srpskog igrača Darka Lazovića sa desnog boka i tako doveo Đenovu do prednosti.
Lacio je ponovo u u sudijskoj nadoknadi vremena, ovaj u 91. minutu stigao do izjednačenja, a strelac je bio Luis Alberto.
Samo dva minuta kasnije dobru priliku da donese trijumf Laciju propustio je reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić, međutim, njegov pokušaj glavom sa oko pet metara završio je malo pored gola.
Đenova je preko Pandeva u 97. minutu takođe imala odličnu priliku, ali je Tomas Strakoša u situaciji jedan na jedan zaustavio njegov šut.
U otalim utakmicama 32. kola Serije A Kaljari je sa 4:0 pobedio Kjevo, dok je Empoli u sudijskoj nadoknadi vremena došao do trijumfa od 2:1 protiv Fjorentine, a Torino i Krotone igrali su nerešeno 1:1. Meč između Palerma i Bolonje završen je bez golova.
Juventus je lider Serije A sa 80 bodova, osam više od Rome, dok je Napoli treći sa 67, a Lacio je četvrti sa 61, bodom više petoplasirane Atalante.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SERIJA A: Romin kiks – Juventus grabi ka tituli, Peskara ka Seriji B (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 15.Apr.2017

Već je odigrano osam duela 32. kola prve italijanske lige.. VIđeno je čak pet nerešenih ishoda.. Još šest kola je ostalo do kraja Serije A ali je Roma danas kiksirala protiv Atalante što je ‘stara dama’ iskoristila da pobegne na razliku od osam bodova.. Već u prvom poluvremenu je Juventus...

Nastavak na HotSport.rs...

Roma se predala, trka za titulu gotova, sad traže novog trenera!

Izvor: Sportske.net, 16.Apr.2017, 12:57

Posle jučerašnjeg raspleta na Veliku subotu, jasno je, od titule nema ništa. To drugim rečima znači, da klub traži novog trenera...Ako je mala šansa postojala, sada izgleda kao nemoguća misija...Roma je posle remija sa Atalantom na -8 bodova u odnosu na Juventus, do kraja je u igri još 18 bodova....

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.