Izvor: MozzartSport.com, 07.Jun.2020, 10:57

Junajted planira otmicu Van de Beka Realu ispred nosa

Iako Real Madrid i Ajaks imaju usmeni dogovor da holandski vezista pređe ovog leta na Santjago Bernebeu, ništa još nije potpisano. To Mančester vidi kao signal za akciju

Bio je 15. januar. Zimski prelazni jok u punom jeku, tačno na polovini. Gotovo niotkuda fudbalskom pijacom počele su da odjeku potvrde da je Real Madrid dogovorio transfer Donija van de Beka za sumu od 55.000.000 evra.

Prvo je to učinila madridska Marka, najrelevantniji izvor informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kada je u pitanju Kraljevski klub, a nedugo zatim i holandski Telegraf, koji obično ne greši kada su vesti o njihovim i fudbalerima iz tamošnjeg prvenstva. Za njima oglasili su se i ostali. Izgledalo je kao da je gotovo. A, onda je ceo svet u crno zavila pandemija virusa korona i poremetila sve planove...

DOGOVORENO! Doni van de Bek dolazi u Real Madrid

Nepunih šest meseci pošto je usledila eksplozija zbog Realovog usmenog dogovora sa Ajaksom, svi su izgledi da od tog posla neće biti ništa. Real je posle najvećeg utroška novca prošlog leta morao je poslednjih meseci da spasava živu glavu kako ga ne bi progutala kriza. U subotu su španski mediji uglas podelili informaciju da su Florentino Perez i njegovi finansijski savetnici uspeli da spasu klub od katastrofe i maksimalno ublaže udarac zbog izostanka prihoda od 200.000.000 evra kroz televizijska i reklamna prava, te prodaju ulaznica i rekvizita... Prvi čovek Reala poslužio se svi dostupnim mehanizmima kako bi se, kako su to u Madridu objasnili, sačuvala sadašnjost i tako stvorila određena perspektiva za budućnost. Kako se još pre uvođenja vanrednog stanja Real obavezao da će od ovog leta početi s megalomanskom rekonstrukcijom stadiona Santjago Bernabeu i za to odavno obavezao ogromnim kreditom, jasno je koliko je moralo da se pazi na svaki utrošeni cent. Niko ne tvrdi da Real neće biti aktivan na tržištu, ali izgleda da je Van de Bek sada u drugom planu.

Sprema se rasprodaja u Realu i oslobađanje 132.000.000 evra u budžetu za plate

Zbog toga i ne čudi vest holandskog Telegrafa sa sve etiketom “ekskluzivno“ da je Mančester junajted isplanirao Van de Bekovu “otmicu“ Realu ispred nosa. Koliko je priča ozbiljna govori i saznanje da je prvi operativac Junajteda Ed Vudvord već zakazao razgovore sa čelnicima Ajaksa za narednu sedmicu kada će pokušati da smanji cenu holandskog veziste, pod izgovorom pandemije i novonastale krize.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Van de Bek je Junajtedova stara želja. Interesovanje traje još od prošlog leta, posle magične Ajaksove sezone ovenčane s duplom krunom i polufinalom Lige šampiona. Van de Bek je bio jedno od Ajaksovih otrkovenja zajedno sa Matijsom de Lihtom i Frenkijem de Jongom u sezoni 2018/19, zbog čega je mnogima i dalje jako interesantan.

Ole Gunar Solskjer ga vidi kao idealno pojačanje u veznom redu sa Brunom Fernandešom, mada i Zinedin Zidan veruje da bi odlično mogao da odmeni Luku Modrića i Tonija Krosa, koje godine polako stižu. Pogotovo hrvatskog reprezentativca. Real istovremeno gleda i ka Renovom vunderkindu Eduardu Kamavingi, pa će ovog leta verovatno iskeširati novac samo za jednog od njih dvojice...

Sezona u Holandiji završena je još u aprilu, kada je odlučeno da se Eredivizija poništi, tako da je Van de Bek praktično već sada dostupan na tržištu. Njegov slučaj pomno prati Junajtedov šef skauting službe za Holandiju Marsel But, a on je u stalnim kontaktima sa Ajaksovim direktorom Edvinom van der Sarom, inače legendom oba kluba. Van der Sar odavno je u dobrim odnosima sa Vudvordom, što bi mogla da bude Junajtedova prečica za kupovinu Van de Beka, ali i eventualni popust.

Svakako, Real je i dalje u igri...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Junajted krade Realu pojačanje i pravi strašan tandem sa Brunom?

Izvor: Sportske.net, 07.Jun.2020

Da li je ovo pravo pojačanje za neki novi Mančester Junajted?..Kako prenosi holandski Telegraf, Doni van de Bek je odjednom bliži Mančester Junajtedu nego Real Madridu...Real Madrid je bio u intenzivnim pregovorima sa Holanđaninom još prošlog leta, ali je tada odlučio da postigne pakt sa Ajaksom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.