Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 19:18

Junajted ne blista posle Evrope, ali ima Grinvuda da popravi dan (VIDEO)

Crveni đavoli u završnici susreta slomili otpor Barnlija i stigli do pobede 3:1

Eliminacija Real Sosijedada u Ligi Evrope, pa remi (0:0) sa Čelsijem u prvenstvu. Izbačen Milan u osmini finala internacionalnog takmičenja, pa poraz od Lestera 1:3 u FA Kupu... Nakon novog uspeha Mančester Junajteda u Ligi Evrope i plasmana u polufinale preko Granade, nije bilo teško naslutiti da bi gostovanje Barnlija moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da predstavlja problem za Crvene đavole veći nego što se to očekuje. Ipak, novo spoticanje posle evropskog uspeha sprečio je inspirisani Mejson Grinvud potpisavši sa dva pogotka petu uzastopnu pobedu Junajteda u prvenstvu (3:1).

Izabranici Ole Gunara Solskjera krenuli su veoma ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka, a plod napadačke igre bile su prilike Pogbe u 10. i Bruna Fernandesa u 15. minutu. Udarac Francuza odličnom intervencijom zaustavio je golman Pikok Farel, dok je Portugalac bio nešto neprecizniji od saigrača te je loptu poslao pored desne stative.

Niz prilika za domaćina nastavio je Markus Rašford pretnjama u 30. i 36. minutu, ali ni njegovi udarci nisu doneli promenu rezultata. Loše reakcije u završnici napada Junajted su mogle da koštaju u 42. minutu kada se Kris vud našao u fenomenalnoj situaciji da zatrese mrežu, ali je i on bio neprecizan.

Konačno, seriju promašaja u 48. minutu prekinuo je Mejson Grinvud golom posle akcije po levom boku koju je režirao Rašford. Radost Crvenih đavola trajala je samo dva minuta jer je Džejms Tarkovski odmah odgovorio golom za izjednačenje na asistenciju Vestvuda.

Borbena igra gostiju koji su kako je vreme odmivcalo bili sve zaovoljniji bodom, ipak nije donela željeni rezultat s obzirom da je bedem rivala Grinvud uspeo u 84. minutu da probije drugi put na utakmici i najavi slavlje Junajteda.

Drugim pogotkom na današnjoj utakmici talentovani 19-godišnjak je stigao do cifre od 15 pogodaka tokom premijerligaškog staža i tako izbio na deobu prvog mesta sa Vejnom Runijem kada su u pitanju najefikasniji Junajtedovi tinejdžeri čime je potvrdio da je budućnost Crvenih đavola i engleskog fudbala.

Pobedu domaćina u trećem minutu sudijske nadoknade overio je rezervista Kavani i tako stavio tačku na susret.

Trijumf nad Barnlijem je 19. ove sezone za tim Ole Gunara Solskjera koji sa 66 bodova zauzima drugo mseto, dok su gosti novim susretom iz kojeg izlaze praznih šaka ostali na 33 boda, samo šest više od Fulama koji je u zoni ispadanja.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Petak

Everton - Totenhem 2:2 (1:1)

/Sigurdson 31 penal, 62 – Kejn 27, 69/

Subota

Njukasl - Vest Hem 3:2 (2:0)

/Diop 36 ag, Žoelinton 41, Vilok 82 - Diop 73, Lingard 80 pen/

Vulverhempton - Šefild Junajted 1:0 (0:0)

/Vilijan Žoze 59/

Nedelja

Arsenal – Fulam 1:1 (0:0)

/Nketija 90+1 – Madža 59 pen/

Mančester Junajted - Barnli 3:1 (0:0)

/Grinvud 48, 84, Kavani 90+3 - Tarkovski 50/

Ponedeljak

21.00: (4,60) Lids (3,70) Liverpul (1,77)

Utorak

21.00: (1,58) Čelsi (3,80) Brajton (6,50)

Sreda

21.15: (8,50) Aston Vila (4,50) Mančester Siti (1,40)

Četvrtak

21.00: (1,60) Lester (3,80) VBA (6,00)

Odloženo

Sautempton – Kristal Palas

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.