Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2020, 15:28

Jović i Milinković Savić ne igraju Ligu nacija

Hendikep za Orlove pred mečeve sa Rusijom i Turskom

Najavili smo pre nekoliko dana da bi moglo da bude problema, a danas stiže i potvrda. Prema informacijama MOZZART Sporta selektor Ljubiša Tumbaković za utakmice sa Rusijom (3. septembar, Moskva) i Turskom (6. septembar, Beograd) neće moći da računa na Sergeja Milinković Savića i Luku Jovića.

Razlog nisu povrede, ni sami igrači. Prosto, Uefa je klubovima dala pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da sami odluče da li će da puštaju igrače na predstojeće reprezentativne izazove ako oni idu na putovanja posle kojih bi morali u dvonedeljnu samoizolaciju zbog rizika od širenja virusa Kovid 19.

Lacio i Real Madrid su iskoristili takvu mogućnost i zabranili Milinković Saviću i Joviću da se odazovu Tumbakovićevom pozivu.

Svi ostali su dali zeleno svetlo igračima da dođu u Beograd tako da je sasvim jasno da samoizolacija ne bi bila obavezna ni za Milinković Savića ni za Jovića, jer profesionalni fudbaleri imaju regulisane papire i uz negativan test ili dva bi sigurno mogli da izbegnu karantin. Uostalom, iz Španije će, samo primera radi, na okupljanje reprezentacije doći Marko Dmitrović i Nikola Maksimović, iz Italije recimo Nikola Milenković i Nikola Maksimović, da ne nabrajamo sad sve.

Međutim, Real i Lacio su iskoristili dozvolu Uefe da igrače zadrže na pripremama i izbegnu i najmanji rizik.

Istina, jasno je da Jović pored Aleksandra Mitrovića ne bi ni bio u prvih 11, a i Milinković Savić je na osam takmičarskih utakmica Orlova u 2019. godini samo dva puta bio u startnoj postavi Srbije.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Moskva,   Turska

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Jović i Sergej sprečeni da igraju za Srbiju

Izvor: B92, 28.Avg.2020

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković u predstojećim mečevima Lige nacija neće moći da računa na Luku Jovića i Sergeja Milinkovića Savića...Razlog je obavezni karantin po povratku u zemlje u kojima nastupaju..."Sport Klub" navodi da su Real Madrid i Lacio odlučili da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.