Još tri zemlje odustale od EP 2020

Izvor: B92, 23.Apr.2014, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još tri zemlje odustale od EP 2020

Nakon Srbije, još dve zemlje odustale su od trke za učešće u organizaciji Evropskog prvenstva 2020. godine. saopštila je Češka fudbalska federacija. (FACR).

Svoju kandidaturu su povukli Lisabon i Prag, kao i Poljska, koja je kandidovala dva grada, Varšavu i Horžov.

Portugalci i Česi su se povukli iz finansijskih razloga, dok su Poljaci procenili da nemaju velike šanse da budu jedan od 13 domaćina.

Uslovi za kandidaturu su i uređivanje infrastrukture, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sređivanje aerodroma, saobraćajnica, izgradnja hotela, a za to je pored garancija države potrebno i odobrenje gradskih vlasti.

Prvobitno je za domaćinstvo EURO 2020 bilo zainteresovano čak 39 kandidata, među kojima je bio i Beograd, ali će taj broj očigledno biti mnogo manji do petka, kada je krajnji rok za podnošenje kandidatura.

Evropska fudbalska unija (UEFA) će saopštiti imena pobednika u septembru, a naredno EP igra se 2016. godine u Francuskoj.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.