Izvor: B92, 03.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Janković osvojila WTA turnir u Budimpešti!

Teniserka iz Srbije i Crne Gore, Jelena Janković osvojila je prvu titulu na WTA turniru u karijeri. Jelena je u finalu turnira u Budimpešti (110.000 USD) pobedila Slovakinju Suha sa 2:0, po setovima 7:6, 6:3.

Naša teniserka na turniru je bila postavljena za osmog nosioca, a prvo 'postavljenje' krunisala je serijom pobeda i osvajanjem trofeja namenjenog pobednici. Na celom turniru Janković je izgubila samo jedan set.

"Divan je osećaj osvojiti prvu titulu.Moram da priznam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nisam očekivala trijumf u Budimpešti, ali zato je osećaj još bolji", rekla je posle svog prvog WTA finala Janković.

"Ključno je što sam osvajala važne poene i nisam pravila mnogo grešaka, što je donelo pobedu", ocenila je sam meč naša teniserka koja je posle izjednačenog prvog seta, drugi otvorila brejkom, a potom držala svoj servis do kraja.

Posle ovog uspeha Jelenu Janković, koja je u ponedeljak bila 59. teniserka sveta listi čeka novi 'skok' na WTA listi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.