Jelena Janković: Hoćemo pehar Fed kupa 2010. godine!

Izvor: Blic, 28.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Janković: Hoćemo pehar Fed kupa 2010. godine!

Fed kup reprezentacija Srbije namerava da osvoji to takmičenje u naredne dve godine, rekle su danas u Beogradu reprezentativke dan posle plasmana u Svetsku grupu tog takmičenja.

"Nastavićemo da idemo korak po korak. Jedina smo reprezentacija koja ima dve vrhunske igračice, a cilj nam je da osvojimo Fed kup 2010. godine", rekla je Jelena Janković novinarima u Beogradu, po povratku reprezentacije iz Zagreba.

Jankovićeva je istakla veliki motiv igranja za reprezentaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"To je velika čast i veliki motiv. Ja se nekada borim i više kad igram za reprezentaciju nego kad igram za sebe. Što se tiče Fed kupa, ne zanimaju nas protivnice. Mi idemo i igramo svoju igru sa željom da osvojimo takmičenje 2010", rekla je Jankovićeva.

Od mogućih rivala u sledećem duelu, selektor Dejan Vraneš izdvojio je Ukrajinu i Slovačku kao možda najopasnije.

"Tu je, naravno, i Belgija ako bude igrala Žistin Enen, ali ne verujem da će ona ponovo igrati za reprezentaciju. Ukrajina i Slovačka imaju potencijala da izrastu u ozbiljne timove, i to su naši najopasniji protivnici", rekao je selektor.

"U ovom takmičenju mnogo utiču i spoljni faktori, kao što su navijači i klupa, što je nešto na šta nismo navikli na turnirima", rekla je najbolje rangirana igračica Srbije Ana Ivanović.

Prvi meč u Zagrebu dobila je Ana Jovanović, koja je danas izjavila da joj mnogo znači igranje za reprezentaciju i druženje sa vrhunskim teniserkama.

"Mnogo mi znači druženje i sve ovo. Dugo igram tenis, ali nemam mnogo iskustva, pošto sam imala i pauze u karijeri. Među nama u timu nema razlike, dugo se poznajemo", rekla je Jovanovićeva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AI i JJ: Cilj je osvajanje Fed kupa

Izvor: B92, 28.Apr.2008

..Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković izjavile su da im je posle pobede Fed kup reprezentacije Srbije nad selekcijom Hrvatske, kojom je ostvaren plasman u Svetsku B grupu, naredni zajednički cilj osvajanje Fed kupa. "Napravili smo veliki korak napred i prvi put u istoriji srpskog...

Nastavak na B92...

Reprezentacija Srbije želi da osvoji Fed kup 2010. godine

Izvor: TV Avala, 28.Apr.2008

Federejšn kup reprezentacija Srbije namerava da osvoji to takmičenje, rekle su danas u Beogradu reprezentativke, dan posle plasmana u Svetsku grupu tog takmičenja.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.