Izvor: MozzartSport.com, 17.Maj.2021, 13:16

Itudis i CSKA nastavljaju zajedno bar do 2023. godine

Trener sa najboljim skorom u istoriji kluba produžio ugovor na još dve sezone

Dimitris Itudis ostaće na klupi CSKA do 2023. godine, saopštio je moskovski gigant.

"Izuzetno cenimo stabilnost u radu kluba koja se manifestuje u rezultatima najvišeg nivoa. Norilki Nikl se drži prethodno odabranog trenera i ne meša se u selekciju i kadrovsku politiku i pokazuje puno poverenje u upravu kluba. Glavni trener >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igra presudnu ulogu u postizanju uspeha, a mi želimo da Dimitris ne bude zadovoljan već postignutim, već da nastavi da vodi tim na pobdničkom putu", naveo je klupski sajt reči Vladislava Gasumijanova, člana Upravnog odbora CSKA ispred kompanije Norilski Nikl koja je većinski vlasnik kluba.

Fajnal for Evrolige, 28. maj - 18.00: (2,55) CSKA Moskva (14,5) Anadolu Efes (1,60)

Predsednik Moskovljana, Andrej Vatutin rekao je da je klub "temeljno analizirao situaciju i došao do zaključka da potencijal zajedničkog rada sa Itudisom nije iscrpljen".

"Sa njim smo se plasirali u šest fajnal forova Evrolige, oscvojili smo dve evropske titule i nastavljamo sa dobrim rezultatim u svim okolnostima i na svim turnirima. Važno je da se napomene da smo prošlog leta potpisali trogodišnje ugovore sa ključnim igračima, i stoga mislim da je pošteno da se da Dimitrisu prilika da izvrši potrebna prilagođavanja i sprovede dugoročne planove kluba. Zato možemo da kažemo da je naša odluka više okrenuta ka budućnosti. Poštujem treniranje i drago mi je što ćemo imati stabilnost na kormilu tima. Dimitrisu i svima nama želim zdravlje i mnogo sreće u ispunjavanju planova."

⚡ ЦСКА и Димитрис Итудис: еще два года вместе

Главный тренер @ItoudisD подписал с нашим клубом новое соглашение до лета 2023 года.

Греческий специалист руководит армейской командой с лета 2014 года, что является самым длительным периодом в новейшей истории клуба. pic.twitter.com/uM8FhUQBs4

Grčki stručnjak je rekao da mu je izuzetna čast su mi Norilski Nikl, Andrej Vatutin i CSKA poverili da vodi tim i u naredne dve godine.

"Iskreno se zahvaljujem na ovoj prilici. U isto vreme, kao što su naši navijači i rukovodstvo kluba svesni, osećam se obaveznim da branim boje, istoriju i budućnost CSKA. U ovom poslu svi nastavljamo da se razvijamo, osećam da postajem bolji trener i osoba, a to je zahvaljujući saradnji sa upravom, igračima, stručnim štabom i svim zaposlenima u klubu. Obećavam da ću i dalje vredno da raduim raditi, donosim nove ideje i ulažem mnogo truda", naveo je Ituids koji je postao trener sa najdužim stažom u novijoj istoriji kluba i koji će od 28. do 30. maja imatio priliku da treći put sa Moskovljanima podigne peha Evrolige.

Fajnal for Evrolige, 28. maj - 21.00: (1,45) Barselona (15,0) Olimpija Milano (3,05)

Od njegovog dolaska u CSKA 29014. godine Moskovljani su osvojili dve titule prvaka Evrop, svake sezone ne računajući prošlogodišnju koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa, tim je igrao na fajnal foru Evrolige. Uz to CSKA je s njim na klipu osvojio još pet titula nacionalnog šampiona Rusije i isto toliko puta je bio prvak VTB lige.

Itudis je sa skorom 375-80 (82,4 odsto uspešnosti) lider u istoriji CSKA po broju pobeda u zvaničnim utakmicama.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.