I Javor prejak za Zvezdu, Partizan siguran u derbiju

Izvor: Blic, 31.Avg.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Javor prejak za Zvezdu, Partizan siguran u derbiju

Superliga Srbije je nastavljena u istom ritmu u kom je počela - aktuelni šampion Partizan je upisao sigurnu pobedu od 3:0 u derbiju 3. kola protiv OFK Beograda na Karaburmi, dok je Crvena zvezda doživela i četvrti debakl u sezoni i poražena je na svom stadionu od Javora - 2:0.

Crno-beli su slično kao u 2. kolu odigrali spor start protiv "romantičara", a onda su od 20. minuta dodali gas i najavili trijumf. Prvi je odbranu rivala "promešao" najbolji igrač utakmice Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tošić, ali nije uspeo da završi solo akciju. Tri minuta kasnije Bogunović je razmenio pas sa Dijarom, a zatim je opalio po lopti i pogodio prečku. U nastavku potpune ofanzive pred golom Radiše Ilića Dijara je promašio "zicer" sa peterca, da bi, konačno, u 29. minutu popularni "Bambi" u svom novom prodoru bio uspešniji. Tošić je proleteo po boku i poslao loptu u donji ćošak - 1:0. Do kraja poluvremena Partizan je mogao i da udvostruči prednost, ali je nespretna reakcija Todorovića na centaršut Obradovića ipak završila na prečki.

OFK Beograd se nešto angožavnije vratio na teren, ali je sve njihove napore vrlo brzo zaustavio Đorđević golom iz slobodnjaka u 51. minutu. Tu nije bio kraj dominaciji Partizana, koji je nastavio da u potpunosti kontroliše teren, što je krunisao Tošić novim prelepim pogotkom iz slobodnog udarca u 90. minutu.

Jokanović: Mogli smo i bolje

"Zadovoljan sam igrom i rezultatom. Protiv mlade ekipe OFK Beograda pružili smo dobru igru. Naša pobeda je mogla biti izraženija, sa više golova, ali sam zadovoljan i sa ovim šta smo uradili" istakao je Jokanović.

Trener Partizana je odao puno priznanje OFK Beogradu, poručivši navijačima "romantičara" da njihova mlada ekipa ima perspektivu: "Sve je pitanje iskustva, koje će doći sa narednim utakmicama i godinama", smatra Jokanović

Za to vreme na Marakani je Crvena zvezda tražila izlaz i ogromne krize, ali ne samo da nije obradovala navijače trijumfom, već je nastavila veliki pad - izgubila je od Javora sa 2:0.

Crveno-beli su u prvom poluvremenu odigrali tromo i bezidejno, imali su samo jednu polupriliku, a slika se nije značajnije promenila ni u nastavku. Iako je igra po bokovima zahvaljujući Koromanu bila nešto življa, to nije vredelo, jer je u 52. minutu Mutavdžić nadskočio Gaja posle centaršuta i zatresao mrežu. U narednih 10-ak minuta je težište potpuno prebačeno pred gol Saše Radivojevića, koji je imao sreće u 55. minutu, ali ne i u 62. kada je očajna ofsajd zamka otvorila prostor Račiću, koji je asisitrao Simiću za rutinskih 2:0.

Crvena zvezda do kraja nije uspela da učini ništa, pa se kao i posle prvog kola sada nalazi na poslednjem mestu tabele, sa samo jednim bodom osvojenim iz tri utakmice.

Zbog ovoga su reagovali navijači sa severa, koji su gađali igrače petardama i bakljama, zatim su pokušali da uđu na teren, ali ih je zaustavila policija. Na severu je tokom utakmice ispisana poruka "Svi igrači prolaze, i treneri i članovi uprave, samo sever ostaje Zvezdu čuva, nema nikad izdaje".

Uzbudljivo je bilo u Novom Sadu gde je Vojvodina stigla do nova tri boda u samom finišu meča protiv Čukaričkog. Domaći su poveli u 36. minutu, Čuakrički je izjednačio preko Namibijca Bestera u 63. minutu, posle čega je odigran finiš pun uzbuđenja. Vojvodina je imala penal u 86. minut, Isailović je odbranio dva pokušaja Popovića, ali je 120 sekundi kasnije očajno reagovao posle kornera i pokušaja Đurića.

Ćurčić ispraćen aplauzima

Pobeda fudbalera Javora ostala je u senci rasula na „Marakani", logično, ali nepravedno. Duel sa Crvenom zvezdom bio je 40. uzastopni koji izabranici Radovana Ćurčića nisu izgubili.

- Ponosni smo na to što više od godinu dana, uzimajući u obzir Prvu ligu i Kup, nismo poraženi. Ovo je veliki dan za naš mali klub. U prvom poluvremenu Zvezda je bila bolja, ali mi smo kasnije bili sve sigurniji.

Ćurčić je upitan da li bi postao trener ovakve Crvene zvezde.

- Nije to mesto za mene, još sam neiskusan.

Mladi Ćurčić lako je dobio duel sa iskusnim Zemanom. Očekivao sam njegovu formaciju 4-3-3... - ovu Ćurčićevu rečenicu prekinuo je smeh novinara, a trener Javora je sa konferencije za novinare ispraćen aplauzima.

Rezultati 3. kola Super lige Srbije:

OFK Beograd - Partizan 0:3 (0:1)

(Tošić 29, 90, Đorđević 51)

Crvena zvezda - Javor 0:2 (0:0)

(Mutavdžić 52, Simić 62)

Vojvodina - Čukarički 2:1 (1:0)

(Grozdanoski 36, Đurić 87 - Bester 63)

Borac - Hajduk Kula 0:0

Subota:

Napredak - Banat 2:0

Rad - Jagodina 0:1

Tabela:

1. Partizan 3 3 0 0 7:1 (+6) 9 bodova

2. Javor 3 2 1 0 3:0 (+3) 7

3. Vojvodina 3 2 0 1 4:2 (+1) 6

4. Hajduk Kula 3 1 2 0 1:0 (+1) 5

5. Čukarički 3 1 1 1 3:3 (-) 4

6. Jagodina 3 1 1 1 2:2 (-) 4

7. OFK Beograd 3 1 1 1 1:3 (-2) 4

8. Borac Čačak 3 0 3 0 1:1 (-) 3

9. Napredak 3 1 0 2 3:4 (-1) 3

10. Rad 3 0 1 2 1:3 (-2) 1

11. Banat 3 0 1 2 0:3 (-3) 1

12. Crvena zvezda 3 0 1 2 0:4 (-4) 1

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.