Hrvati uvereni - Dinamo neće ponoviti Partizanovu grešku! (video)

Izvor: Sportske.net, 05.Okt.2018, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati uvereni - Dinamo neće ponoviti Partizanovu grešku! (video)

Trijumf koji su fudbaleri Dinamo Zagreba ostvarili u Briselu doveo je do velike euforije među navijačima tog kluba. Hrvatski mediji podsećaju na Partizanovu zlu kob i poručuju da se "Modrima" to ne sme dogoditi.

Fudbaleri Dinama iz Zagreba savladali su u četvrtak Anderleht u drugom kolu grupne faze Lige Evrope i na taj način napravili krupan korak ka najvećem klupskom uspehu u poslednjih pet decenija.

"Modri" su godinama unazad bili redovni učesnici evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << takmičenja, ali do proleća u Evropi nikako nisu mogli, pa se čini da je posle dva vezana trijumfa u Ligi Evrope zagrebački klub došao nadomak ostvarenja sna.

Hrvatski mediji pišu o uspehu u Briselu i podsećaju na to da bi u Dinamu trebalo da imaju na pameti primer Partizana iz sezone 2015/16.

Navijačima Partizana u svežem je sećanju jesen 2015. godine kada je Zoran Milinković uveo crno-bele u Ligu Evrope i praktično ih doveo na korak od plasmana u eliminacionu fazu.

Tokom jeseni je došlo do promene trenera, ekipu je preuzeo Ljubinko Drulović, a Partizan je u poslednjem kolu ostao bez plasmana u eliminacinu fazu Lige Evrope iako je na kontu imao devet bodova.

Upravo na to upozoravaju hrvatski mediji, koji su inače puni hvale za igru i pristup koji je Dinamo pokazao u prva dva meča sa Fenerbahčeom i Anderlehtom.

Počele su i kalkulacije. Ukoliko Dinamo u naredne dve utakmice sa Spartakom iz Trnave zabeleži dve pobede evropsko proleće bi bilo zagarantovano, a vrlo verovatno bi isto osigurao i sa četiri osvojena boda.

Dinamo posle dva odigrana meča u Grupi D ima 6 osvojenih bodova. Prate ga Fenerbahče i Spartak Trnava sa po tri boda, a Anderleht je poslednji bez osvojenih bodova.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.