Hiter i Brinjone pobednice superveleslaloma u Garmišu

Izvor: Beta, 30.Jan.2022, 14:45

Hiter i Brinjone pobednice superveleslaloma u Garmišu

Austrijska skijašica Kornelija Hiter i Italijanka Federika Brinjone pobednice su današnje trke u superveleslalomu koja je vožena u sklopu Svetskog kupa u Garmiš-Partenkirhenu.Činilo se da će Brinjone posle sigurne vožnje pobediti, ali je Hiter, koja je u jednom trenutku bila 0,18 sekundi sporija, nadoknadila zaostatak, pa su obe zauzele prvo mesto.Hiter i Brinjone završile su trku za 1:18,19 minuta.Treće mesto zauzela je Austijanka Tamata Tipler uz zaostatak od 0,82 sekunde.To je bila poslednja trka pre početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. U trci nisu učestvovale Amerikanka Mikaela Šifrin i Čehinja Petra Vlhova, kao ni svetska šampionka u superveleslalomu Lara Gut-Berhami iz Švajcarske.Italijanka Sofija Godja, koja je pobedila u dva ovosezonska superveleslaloma, propustila je današnju trku zbog povrede.Brinjone je prva u superveleslalomu sa 477 bodova, 103 više od Elene Kurtoni i 145 više od Godje.U generalnom plasmanu Svetskog kupa prva je Šifrin sa 1.026 bodova, ispred Vlhove koja ima 1.009 i Brinjone sa 772 boda.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Hiter i Brinjone pobednice superveleslaloma u Garmišu

Izvor: B92, 30.Jan.2022

Austrijanka Kornelija Hiter i Italijanka Federika Brinjone pobednice su trke u superveleslalomu koja je vožena u sklopu Svetskog kupa u Garmiš-Partenkirhenu...Činilo se da će Brinjone posle sigurne vožnje pobediti, ali je Hiter, koja je u jednom trenutku bila 0,18 sekundi sporija, nadoknadila zaostatak,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.