Hiter i Brinjone pobednice superveleslaloma u Garmišu

Izvor: B92, 30.Jan.2022, 15:42

Hiter i Brinjone pobednice superveleslaloma u Garmišu

Austrijanka Kornelija Hiter i Italijanka Federika Brinjone pobednice su trke u superveleslalomu koja je vožena u sklopu Svetskog kupa u Garmiš-Partenkirhenu.

Činilo se da će Brinjone posle sigurne vožnje pobediti, ali je Hiter, koja je u jednom trenutku bila 0,18 sekundi sporija, nadoknadila zaostatak, pa su obe zauzele prvo mesto.

Hiter i Brinjone završile su trku za 1:18,19 minuta.

Treće mesto zauzela je Austijanka Tamata Tipler uz zaostatak od 0,82 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sekunde.

To je bila poslednja trka pre početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. U trci nisu učestvovale Amerikanka Mikaela Šifrin i Čehinja Petra Vlhova, kao ni svetska šampionka u superveleslalomu Lara Gut-Berhami iz Švajcarske.

Italijanka Sofija Gođa, koja je pobedila u dva ovosezonska superveleslaloma, propustila je ovu trku zbog povrede.

Brinjone je prva u superveleslalomu sa 477 bodova, 103 više od Elene Kurtoni i 145 više od Gođe.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa prva je Šifrin sa 1.026 bodova, ispred Vlhove koja ima 1.009 i Brinjone sa 772 boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.