Hemofarm savladao Partizan u Vršcu

Izvor: B92, 28.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemofarm savladao Partizan u Vršcu



Košarkaši Hemofarma pobedili su Partizan 74:70 (18:21, 21:11, 14:18, 21:20) , u derbiju pretposlednjeg, 13. kola Svislajon Superlige. Amerikanac Rol Maršal i plejmejker Miljan Pavković najzaslužniji9 su za prvu pobedu vrščana nad Partizanom ove sezone. Maršal je meč završio sa 28 poena, a Pavković je stao na 17. U timu Duška Vujoševića najbolji su bili Milenko Tepić sa 18 i Nikola Peković sa poenom manje.

„Crno-beli" sada na čelu tabele imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skor od 11 pobeda i dva poraza, a Hemofarm je ovom pobedom overio treću poziciju pre plej-of, sa skorom 9-4.

U poslednjem kolu Hemofarm gostuje Lajonsima u derbiju Vršca, a Partizan u „Pioniru" dočekuje čačanski Borac.

Trener Partizan Igokee Duško Vujošević čestitao je Hemofarmu na pobedi i rekao da je njegova ekipa imala puno izgubljenih lopti, čak 16, i da je promašila 13 slobodnih bacanja, što dovoljno govori da nisu bili dovoljno spremni za večerašnju utakmicu.

"Imali smo mnogo nagomilanih teških utakmica, sigurno negde u podsvesti stoji i da je prvo mesto za plej of obezbedjeno pobedom nad Borcem u poslednjem kolu, ali i od ovakvog poraza možemo da imamo koristi, može da nam vrati potrebnu dozu opreznosti i straha, želje i motivacije, da u takvom stanju dočekamo plej of", rekao je Vujošević.

Trener Hemofarma Vlada Vukoičić čestitao je unapred Partizanu na "realnom prvom mestu pred plej of", a zatim je naglasio da je za njegov tim bilo važno da jednu od poslednje dve utakmice iskoristi za overu trećeg mesta kako bi ostvarili prvi deo klupskog cilja.

"Drugi, što je nama bilo dosta bitno, jeste da u duel sa Partizanom, koji je neosporno pokazao visok kvalitet u svim takmičenjima ove sezone i koji je zasluženo pobedio u svim prethodnim utakmicama, udjemo bez prevelikog respekta, na granici straha. Uspeli smo tako da odigramo utakmicu, nismo imali problema na psihološkom planu. Igrali smo opušteno i hrabro", rekao je Vukoičić.

Hemofarm - Partizan 74:70

Hemofarm: Pavković 17, Despotović, Simonović, Joksimović 4, Božović 2, Marković 9, Savović, Borisov, Marjanović 4, Maršal 28, Mačvan 6, Vukosavljević 4.

Partizan: Palasio 6, Tepić 18, Kecman 3, Borovnjak 3, Tripković 7, Veličkocih 3, Paković 17, Vitkovac 5, Djurković, Božić, Milošević 2, Vraneš 6.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.