Grazie, Silvio – Monca u Seriji A posle 110 godina!

Izvor: B92, 30.Maj.2022, 08:45

Grazie, Silvio – Monca u Seriji A posle 110 godina!

Fudbaleri Monce plasirali su se u najviši rang italijanskog fudbala – Seriju A.

Monca je u finalu plej-ofa Serijie B u dvomeču bila bolja od Pize sa ukupnih 6:4, nakon trijumfa u revanšu u gostima sa 4:3 posle produžetaka.

Monca je stigla dva gola zaostatka iz prvih deset minuta, da bi Đuzepe Mastinu u 90. minutu doneo Pizi 3:2 i produžetke.

Međutim, u dodatnih pola sata Luka Marone i Euhenio Lamana su odveli Moncu u Seriju A prvi put od osnivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1912. godine.

Najzaslužniji za povratak Monce u elitu su bivši čelnici Milana Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani, koji su preuzeli klub 20.18. godine.

"Ovo je divno. Navikao sam da pobeđujem, pa sada moram da osvojim Skudeto, da uđemo u Ligu šampiona i da osvojim to takođe", rekao je Berluskoni.

Prvo su posle 19 godina vratili Moncu u Seriju B, a sada je prvi put uveli i u Seriju A.

Monca je do danas bila tim sa najdužim drugoligaškim stažom bez ulaska u prvu ligu – 40 sezona.



"Misliti o utakmici Monca – Milan sledeće sezone je neverovatan san. Moja deca su mi tražila da pobedimo Inter, a ne Milan, ali to je druga tema"
, rekao je Galijani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.