Goran Đoković: Nemamo novca za seriju 500

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Apr.2011, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Đoković: Nemamo novca za seriju 500

Direktor ATP turnira Srbija Open Goran Đoković smatra da našoj zemlji za organizaciju turnira serije 500 nedostaje samo jedan uslov – budžet. I to trostruko veći od sadašnjeg, koji iznosi 416.650 evra.
– Imamo sve uslove, centralni teren kapaciteta 6.000 gledalaca, pomoćne terene, Novaka, koji je drugi na svetu, a i ja sam u evropskom bordu ATP–a. Međutim, budžet mora da bude tri puta veći – naglasio je Đoković tokom promotivne vožnje „Plavim vozom”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Đoković je istakao da je zadovoljan ovogodišnjom posetom na Otvorenom prvenstvu Srbije, kao i da se očekuje da se ponovi 2009. godina kada je mečeve na terenima SRC  „Milan Gale Muškatirović” pratilo oko 100.000 gledalaca.
– Utakmice na centralnom terenu se naplaćuju, dok je ulazak na terene jedan i dva slobodan. Zadovoljan sam kako sve funkcioniše, turnir protiče po planu, još samo da nas do kraja posluži vreme – rekao je Goran Đoković.
On je dodao da je dobra stvar što dosta stranih novinara izveštava sa turnira u Beogradu, čak njih 140, a da su brojni predstavnici medija iz Azije došli zbog japanskog tenisera Kei Nišikorija.
– Gužve predstavljau problem. Mnogi misle da one nastaju zbog rigorozne kontrole prilikom ulaska u teniski kompleks, ali to je standardna procedura svuda u svetu i poručio bih svima da dođu ranije – poručio je Đoković.
Među putnicima u Plavom vozu bio je i poznati srpski fudbaler Savo Milošević, u društvu prijatelja i sponzora turnira na relaciji od Teniskog centra „Novak” do stanice u Topčideru.
– Nisam zadovoljan posetom publike na turniru i mislim da Srbija još nema tenisku publiku. Obišao sam mnoge svetske turnire i mogu da kažem da je organizacija Srbija Opena na vrhunskom nivou – rekao je Milošević, uživajuću u razgledanju grada, ali i samog salona u vozu.
Plavi voz je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih vozova u svetu, izrađen 1959. godine za specijalne potrebe nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.
Voz omogućava boravak, rad i druge protokolarne obaveze tokom putovanja i predstavlja pokretnu rezidenciju u kojoj je Tito ugostio više od 60 državnika iz celog sveta.
Iako je prešao više od 600.000 kilometara, voz je sačuvan u autentičnom obliku i predstavlja muzejsku atrakciju.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.