Gasprom kupuje Crvenu zvezdu

Izvor: RTS, 28.Avg.2014, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gasprom" kupuje Crvenu zvezdu

"Gasprom" kupuje Crvenu zvezdu za 100 miliona evra. "Pevci" kompletni u Beogradu. Dijego Kosta van terena šest nedelja zbog povrede. Platini se neće kandidovati za predsednika Fife. Ćabi Alonso u Bajernu. Pirlo van terena mesec dana. Eto se povukao iz reprezentacije Kameruna. Dok Rivers ostaje u Klipersima još pet godina.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru

16.35 - Fudbaler Juventusa Andrea Pirlo odsustvovaće sa terena mesec dana zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << problema sa desnim kukom. Pirlo se povredio tokom pripremne utakmice, a u saopštenju crno-belih navodi se da je lekarskim pregledima utvrđeno da je istegao tetivu kuka i da je potrebno 30 dana pauze.

Pirlo će zbog povrede propustiti i prvu utakmicu Juventusa u Ligi šampiona, kao i prijateljski duel Italije i Holandije, 4. septembra. Takođe, neće biti u sastavu državnog tima ni za prvu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine protiv Norveške, koja se igra 9. septembra.

16.25 - Fudbalski klub Novi Pazar ozvaničio je saradnju sa štoperom Milošem Tintorom i ofanzivnim veznim igračem iz Brazila Brunom Oliveirom de Matošem.

"Morali smo dodatno da pojačamo odbranu zbog povrede Vladimira Otaševića, dok smo Brazilca dugo pratili i zaključili da je igrač kakav nam nedostaje", rekao je generalni sekretar Novog Pazara Redžep Korać.

Tintor (28) je potpisao jednogodišnji ugovor, a donedavno je igrao za Radnički iz Kragujevca. On je pre toga nastupao za lajkovački ZZelezničar, Budućnost iz Valjeva, PKB i BSK iz Borče. Matoš (24) je potpisao dvogodišnji ugovor, a došao je iz Žuazeirensea koji se u Brazilu takmiči u Prvoj Bajano diviziji.

16.15 - Fudbalski reprezentativac Libije Muhamed el Monir vratio se u Jagodinu i sa tim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor. El Monir je 2011. godine iz Al Itihad Tripolija prešao u Jagodinu, a početkom ove godine vratio se u Tripoli.

"Veoma sam srećan što sam opet u Jagodini. Imao sam mnogo ponuda srpskih klubova, ali sam odabrao da dođem ovde jer volim klub i ovaj grad, imam mnogo prijatelja u Jagodini", rekao je Mohamed el Monir. On je rekao da se nada dobrim rezultatima u ovoj sezoni i da će Jagodina uspeti da se plasira u Ligu Evropa.

16.05 - Predsednik Uefa Mišel Platini tražiće od Fife da na sledeći Mundijal uvrsti još jedan tim iz Evrope. "Evropski fudbal je dokazao da je lider u svetu", rekao je Platini. Evropljani su od 2006. osvojili tri uzastopne titule svetskog prvaka - Italija 2006, Španija 2010. i Nemačka 2014. godine. Evropa je na Mundijalu u Brazilu imala 13, od ukupno 32 tima.

"Nameravam da tažim još jedno mesto jer smo svetski šampioni", rekao je Platini. Evropa je na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine imala 15 reprezentacija.

15.53 - Organizatori Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine angažovaće oko 70.000 volontera. Kako je saopšteno, organizatiori Igara uposliće oko 45.000 volontera na Olimpijskim i 25.000 na Paraolimpijskim igrama.

Volonteri na Olimpijskim igarma tradicionalno uštede domaćinima na milione evra. Budžet Igara u Riju iznosi tri milijarde dolara i ne obuhvata troškove infrastrukture.

15.42 - Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam saopštio je spisak za prijateljske utakmice protiv Španije i Srbije, na kojem se nalazi čak 20 igrača sa Mundijala u Brazilu. Izostaju samo povređeni Olivije Žiru, iskusni čuvar mreže Mikael Landro i vezni igrač Liona Klemen Grenije, umesto kojih su pozvani Aleksandre Lakazet, Stefan Rufije i Remi Kabela. Srbija i Francuska će 7. septembra odigrati prijateljsku utakmicu u Beogradu u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, koja neće imati takmičarski značaj pošto je Francuska domaćin turnira. Tri dana ranije "pevci" će igrati sa Španijom u Parizu na stadionu Sen Deni.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Ugo Loris (Totenhem), Stefan Rufije (Sent Etjen), Stiv Mandanda (Marsej).

Odbrana: Matije Debuši (Arsenal), Bakari Sanja (Mančester siti), Mamadu Sako (Liverpul), Loran Košelni (Arsenal), Elijakim Mangala (Mančester siti), Lukas Dinje (PSŽ), Patris Evra (Juventus), Rafael Varan (Real Madrid).

Vezni red: Joan Kabaj (PSŽ), Blez Matuidi (PSŽ), Pol Pogba (Juventus), Morgan Šnajderlin (Sautempton), Musa Sisoko (Njukasl), Rio Mavuba (Lil), Remi Kabela (Njukasl).

Napad: Karim Benzema (Real Madrid), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Matije Valbuena (Dinamo Moskva), Loik Remi (KPR), Aleksandre Lakazet (Lion).

Srbija i Francuska se nalaze u I grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa selekcijama Portugalije, Danske, Jermenije i Albanije.

15.28 - Nekadašnji golman Arsenala Manuel Almunija saopštio da je odlučio da završi fudbalsku karijeru zbog problema sa srcem. Iskusni 37-godišnji španski čuvar mreže bio je na korak od transfera u Kaljari, ali nije uspeo da prođe lekarske preglede. Ustanovljeni su mu srčani problemi zbog kojih ne bi smeo da se bavi fudbalom.

On je poslednje dve sezone igrao za engleskog drugoligaša Votford, a branio je i za Osasunu, Seltu, Eibar, Rekreativo iz Uelve, Albasete i Vest Hem. Najveći trag ostavio je u Arsenalu gde je za osam godina odigrao 175 utakmica, a branio je i u finalu Lige šampiona 2006. godine, nakon isključenja Jensa Lemana, u porazu svog tima od Barselone (2:1). Sa londonskim timom osvojio je FA kup 2005. godine.

14.39 - Predsednik Uefe Mišel Platini saopštio da se neće kandidovati za predsednika Svetske fudbalske federacije. Platini je istakao da će se u martu treći put kandidovati za predsednika Uefe.

"Znam da su neki od vas očekivali da napadnem Fifu, ali to nije moj cilj. Naravno da želimo da Fifa radi bolje, transparentnije, sa više solidarnosti i poštovanja prema onima koji vole fudbal", rekao je Platini u Monaku.  

13.23 - Španski fudbalski gigant Barselona ponudiće sledećeg meseca Muniru El Hadadiju novi ugovor, pod znatno povoljnijim finansijskim uslovima i sa znatno većom otkupnom klauzulom. Talentovani napadač, koji je minulog vikenda postigao gol u debiju za prvi tim protiv Elčea, trenutno zarađuje između 120.000 i 150.000 evra, a obeštećenje iznosi 12 miliona evra.

Novim ugovorom biće mu značajno povećana plata, o čemu će sportski direktor Andoni Zubizareta uskoro razgovarati sa njegovom menadžerom, kao i otkupna klauzula koja će iznositi 35 miliona evra.

12.41 -Grupa američkih roditelja tužila Fifu zbog toga što nije ograničila igru glavom, koja je čest uzrok potresa mozga kod fudbalera. Grupa roditelja, koja je tužbu podnela u Kaliforniji, traži zaštitu mladih igrača izloženih opasnosti od povreda glave, a među tuženima su Američka fudbalska federacija i Američka asocijacija mladih fudbalera.

„Širom sveta, uključujući SAD, vlada epidemija potresa mozga u fudbalu, na svim nivoima - od mladih do profesionalnih liga", kaže se u tužbi. Ovom tužbom traži se ograničenje broja udaraca glavom koje mladi mogu da izvedu, a glavni argument je činjenica da su njihovi vratni mišići slabiji i nedovoljno sposobni da podnesu udarac lopte.

"Fifa i ostali tuženi nisu se na pravi način brinuli o fudbalu i fudbalerima", kaže se u tužbi.

11.30 - Novi selektor italijanske fudbalske reprezentacije Antonio Konte stavio je do znanja Mariju Baloteliju da mesto u nacionalnom timu treba da se zasluži. Konte je komentarisao za "Gazetu delo sport" odluku Balotelija da se vrati u Englesku, rekavši da "ne zna da li je ta odluka pozitivna ili ne, ali da je sigurno da ko god želi da igra za reprezentaciju, treba to da zasluži".

Baloteli koji važi za jednog od najtaletovovanijih, ali i najtemperamentnijih napadača, prešao je u ponedeljak iz Milana u Liverpul.

"Kod fudbalera najvažnije su njegove osobine kao čoveka. Talenat je tu u drugom planu. Igrač pre svega traba da bude požrtvovan, da igra za tim" rekao je Konte.

Baloteli je bio na meti ozbiljnih kritika posle eliminacije Italije u grupnoj fazi takmičenja na Mundijalu u Brazilu, nakon čega je tadašnji selektor Čezare Prandeli podneo ostavku.

 

11.20 - Fudbalski klub Bajern Minhen saopštio je da je postigao dogovor sa Real Madridom oko transfera Ćabija Alonsa u tim prvaka Nemačke. Alonso će danas doputovati u Minhen, na zdravsteni pregled, posle čega bi trebalo da potpiše ugovor sa Bavracima.

Još se ne na za koliko novca će 32-godišnji vezni fudbaler preći iz Reala u Bajern. Alonso je pre Real Madrida nastupao za Liverpul, Eibar i Real Sosijedad. Za selekciju Španije odigrao je 114 utakmica i postigao 16 golova.

10.30 - Fudbaler Čelsija Dijego Kosta odsustvovaće sa terena šest nedelja zbog povrede tetive na sinoćnom treningu, preneli su engleski mediji. Kosta koji je u ovom prelaznom roku došao iz Atletiko Madrida, odsustvovaće s terena šest nedelja.

Naturalizovani Španac je u dosadašnja dva meča za Čelsi postigao dva gola, te se tako nametnuo treneru Žozeu Morinju koji će na raspolaganju do sredine oktobra od napadača imati samo Didijea Drogbu, pošto je Fernando Tores na korak od odlaska na pozajmicu Milanu.

Kosta će verovatno propustiti šest prvenstvenih utakmica, tri kola Lige šampiona i jedan meč Liga kupa.

10.20 - Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini objavio je da se neće kandidovati za prvog čoveka Međunarodne fudbalske federacije. Platini je ovu odluku doneo posle sastanka sa predstavnicima 54 članica UEFA u Monaku.

Platini, dugogodišnji favorit za naslednika prvog čoveka FIFA Sepa Blatera, ranije je izjavio da je svetskoj federaciji "potreban dah svežeg vazduha".

Sedamdesetosmogodišnji Blater nalazi se na čelu FIFA još od 1998., kada je preuzeo funkciju od Brazilca Žoao Avelanža.

Tajno glasanje 209 članica FIFA zakazano je za maj sledeće godine u Cirihu, a kandidati za predsednika te organizacije moraju formalno da se prijave do januara.

10.00 - Menadžer engleskog fudbalskog premijerligaša Arsenala Arsen Venger demantovao je da planira da angažuje srpskog fudbalera Nikolu Žigića, umesto povređenog Olivijea Žirua.

On je posle pobede nad Bešiktašom od 1:0 u odlučujućem plej of meču za plasman u Ligu šampiona rekao da nije zainteresovan za Žigića, prenosi današnji "Dejli mejl".

Mediji su juče preneli da Venger ozbiljno razmišlja da ponudi Žigiću mesto špica koje je upražnjeno pošto se Žiru povredio u subotu u remiju protiv Evertona od 2:2, zbog čega se do kraja godine neće vraćati na teren.

09.50 - Fudbaler Arsenala Olivije Žiru odsustvovaće do Nove godine sa terena, pošto mora na operaciju noge, saopštio je njegov klub. Kako se navodi u saopštenju, na pregledu je ustanovljeno da mu je slomljena leva potkolenica.  Francuz Žiru se povredio pred kraj utakmice Drugog kola Premijer lige protiv Evertona, završene s 2:2.

08.00 - Fudbalski klub Crvena zvezda uskoro će biti privatizovan, a novi vlasnik - kompanija "Gasprom" u ovaj posao uložiće 100 miliona evra, piše današnji "Blic".

Kako navodi list, dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiju 19. oktobra, povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, označiće i početak nove ere u poslovanju nekadašnjeg prvaka Evrope i tada će biti saopšteno kada će Crvena zvezda otvoriti novu stranicu u svojoj istoriji.

"Gasprom" je već generalni sponzor Crvene zvezde od 2010. godine a aktuelni ugovor ističe 2015, dok je Putin počasni predsednik FK Crvena zvezda.

Prema pisanju "Blica", ruski energetski gigant želi stoprocentno vlasništvo nad klubom što znači da želi da pod kontrolom ima sve. U to je uključena kupovina zemljišta na kojem se nalazi stadion i objekti koji se nalaze u ulici Ljutice Bogdana.

01.00 - Fudbaler Evertona Samjuel Eto saopštio je da se povukao iz reprezentacija Kameruna.

Obaveštavam vas da sam definitivno završio reprezentativnu karijeru. Zahvalan sam svim Afrikancima i mojim navijačima širom sveta na ljubavi i bezuslovnoj podršci, naveo je Eto na svojoj Instagram stranici.

Eto je odigrao 118 utakmica za reprezentaciju Kameruna, postigao je 56 golova i najbolji je strelac u istoriji državnog tima s kojim je dva puta osvajao Kup Afričkih nacija (2000, 2002) i zlatnu olimpijsku medalju 2000. godine u Sidneju. On je juče potpisao za Everton, posle sezone provedene u Čelsiju. Tokom karijere igrao je još za Real Madrid, Espanjol, Majorku, Barselonu, Inter i Anži.

00.00 - Trener Los Anđeles Klipersa Dok Rivers produžiće ugovor s tim NBA ligašem na još pet godina. Rivers se dogovorio s novim vlasnikom Klipersa Stivom Balmerom o uslovima petogodišnjeg ugovora, kojim će ostati u klubu do kraja sezone 2018/2019.

Ovo je važan dan za našu organizaciju. Uzbuđen sam što ću dugo godina sarađivati s Dokom dok budemo gradili kulturu šampiona koja će doneti uspeh na terenu i van njega, naveo je Balmer u saopštenju.

Bivši izvršni direktor Majkrosofta je prošlog meseca platio dve milijarde dolara za kupovinu Los Anđeles Klipersa. On je istakao da mu je jedan od prioriteta bio da ubedi Riversa da ostane u klubu.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.