Galatasaraj potvrdio: Poldi dolazi u Istanbul

Izvor: RTS, 04.Jul.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galatasaraj potvrdio: Poldi dolazi u Istanbul

Lukas Podolski će postati novi igrač turskog velikana. Kafu: Brazila se više niko ne plaši. Kros: Možemo da osvojimo sve trofeje. Danijel Pareho produžio ugovor sa Valensijom do 2020. godine. Poraz odbojkašica Srbije od Brazila na Gran priju u Bangkoku.
20.45 - Srpske reprezentativke u tekvondou Miljana Stefanov i Nevena Jokanović osvojile su bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za kadete >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Strazburu.
Stefanov je do medalje dossla u kategoriji do 41 kilograma, a Jokanovićeva u kategoriji do 51 kilograma.
Ovo je treća bronza za Srbiju na EP u Strazburu, pošto je u petak treće mesto osvojila i Teodora Jović u konkurenciji do 37 kilograma.
18.30 - Australijski biciklista Roan Denis pobedio je u prvoj etapi Trke kroz Francusku.
On je stazu dugu 13,8 kilometara, voženu u holandskom gradu Utreht, prešao za 14 minuta i 56 sekundi.
Drugi je bio trostruki šampion Toni Martin sa pet sekundi zaostatka, dok je treće mesto zauzeo četvorostruki šampion tog takmičenja Fabijan Kančerala, koji je bio šest sekundi sporiji od pobednika.
Glavni konkurenti za ovogodišnji trofej, uključujući i prošlogodišnjeg pobednika Vinčenca Nibalija, uspešno su završili prvu etapu.
Denisovo vreme je najbrže ikada na otvaranju Tur de Fransa. Prethodni rekord, ostvaren 1994. godine, držao je nekadašnji olimpijski šampion Kris Bordmen.
Druga etapa Trke kroz Francusku voziće se sutra od Utrehta do veštačkog ostrva Neltje Jans, a duga je 166 kilometara.
17.00 - Fudbaler Real Madrida Toni Kros rekao je da njegova ekipa prošle sezone nije opravdala očekivanja i da je zato sada odlučna u tome da u predstojećoj sezoni osvoji sve trofeje.Real je prošlu sezonu završio na drugom mestu u Primeri, iza Barselone, eliminisan je u polufinalu Lige šampiona, a pre toga je ispao i iz Kupa kralja.
I pored lošije sezone, nemački reprezentativac i dalje je zadovoljan svojom odlukom da napusti Bajern iz Minhena prošlog leta.
"Imamo tim koji može da osvoji sve trofeje. To bi bilo sjajno... I dalje mislim da sam doneo dobru odluku o dolasku u Real. Srećan sam ovde, moja prva godina u Madridu je bila dobra i sada se nadam trofejima", rekao je Kros za španski AS.
16.30 - Bivši brazilski fudbaler Kafu rekao je da reprezentacija njegove zemlje više nije u stanju da izazove strah kod svojih protivnika.
"Brazilu danas nedostaje posvećenost i želja. Ovi igrači nemaju poštovanje prema dresu koji nose. Zbog fudbala kakav igramo protivnici nas se više ne plaše", rekao je Kafu, prenosi portal goal.com.
U finalu Kopa Amerika večeras se sastaju domaćin Čile i Argentina.
"Čuvati Lionela Mesija je gotovo nemoguće, ali Čile se neće predati. Njihova snaga je u timskoj igri, igraju kod kuće, u dobroj su formi... To je finale i mogu da odluče sitnice poput jedne izgubljene lopte, prekida, penala", kazao je Kafu.
13.45 - Kapiten fudbalera Valensije Danijel Pareho produžio je ugovor sa tim klubom do 2020. godine.
Ovo je jedan od najsrećnijih dana u mom životu. Ovo je ono što sam želeo, ceo svet je to znao... Bio sam siguran da ćemo postići dogovor. Uvek sam govorio da nema kluba u kome bih bio srećniji, rekao je Pareho za sajt kluba.
Imamo sjajan tim i mislim da možemo da budemo optimisti što se budućnosti tiče, dodao je on.
Pareho je u Valensiju došao 2011. godine iz Hetafea, a pre toga je nastupao za Kvins Park Rendžers i Real Madrid.
On je do sada za Valensiju odigrao 149 utakmica u svim takmičenjima i postigao 18 golova. 
11.20 - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u Bangkoku od selekcije Brazila u drugoj utakmici prvog vikenda Gran prija sa 3:0, po setovima 25:20, 25:15 i 25:19.
Podmlađeni tim Srbije pružio je dostojan otpor i ravnopravno se nadigravao sa Brazilom do završnice prvog i trećeg seta.
Ovo je drugi poraz izabranica Branka Kovačevića u grupi A, pošto su juče izgubile od Tajlanda sa 3:2.
Srbija sutra, u 3. kolu, igra protiv Japana od devet sati po srednjeevropskom vremenu.
10.10 - Galatasaraj je potvrdio dolazak Lukasa Podolskog. Agent nemačkog fudbalera je istakao u petak da je njegov klijent odlučio da napusti Arsenal, nakon što Arsen Venger nije mogao da mu garantuje vreme na terenu.

Tridesetogodišnjak, koji je igrao na pozajmici u Interu, ali ne sa prevelikim uspehom, bi sa klubom iz Istanbula trebalo da potpiše trogodišnji ugovor.
Kako prenosi „Bild", Galatasaraj će Podolskog platiti četiri miliona evra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novi poraz odbojkašica u Bangkoku

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2015

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražene je danas u Bangkoku od selekcije Brazila u drugoj utakmici prvog vikenda Gran prija sa 3:0, po setovima 25:20, 25:15 i 25:19...Podmlađeni tim Srbije pružio je dostojan otpor i ravnopravno se nadigravao sa Brazilom do završnice prvog i trećeg seeta...Ovo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.