Izvor: Blic, 15.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Trepče napustili turnir u Švedskoj

Fudbaleri Trepče iz Kosovske Mitrovice odustali su od učešća na "Gotia kupu" koji se održava u švedskom gradu Geteborgu, zbog učešća Lirije iz Prizrena, javio je danas mitrovički radio "Kontakt Plus".

Na ovom turniru su se u svečanom defileu i na otvaranju na stadionu "Ulevi" pojavili fudbaleri Lirije iz Prizrena sa zastavom Kosova.

"To je za nas bio pravi šok. Kada smo dobili poziv da učestvujemo, na spisku klubova nije bilo nijedne ekipe sa Kosova izuzev >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Trepče, izjavio je direktor FK Trepča Dejan Krstić.

"Kada je bio svečani defile, pojavila se zastava nezavisnog Kosova. Bez dogovora i mimo našeg znanja, na turniru učestvuje Lirija iz Prizrena pod kosovskom zastavom, iako ta orgaznizacija nije priznata u svetu fudbala ni od FIFA, ni od UEFA", rekao je on.

Krstić je kazao da je to bio razlog da se fudbaleri Trepče povuku sa turnira. "Sada tražimo način da se vratimo nazad. O svemu ovome obaveštena je ambasada Srbije u Švedskoj", rekao je on.

Na "Gotia kupu" u Geteborgu učestvuje 800 klubova svih uzrasta mlađih kategorija iz 82 zemlje širom sveta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fudbaleri Trepče napustili turnir

Izvor: B92, 15.Jul.2008

..Fudbaleri Trepče iz Kosovske Mitrovice odustali su od učešća na "Gotia kupu" koji se održava u švedskom gradu Geteborgu, zbog učešća Lirije iz Prizrena, javio je u utorak mitrovički radio "Kontakt Plus". Na ovom turniru su se u svečanom defileu i na otvaranju na stadionu "Ulevi" pojavili...

Nastavak na B92...

FK Trepča se povukla sa takmičenja zbog zastave Kosova

Izvor: Kurir, 15.Jul.2008

KOSOVSKA MITROVICA, 15. jula 2008. (Beta) - Generalni sekretar Sportskog saveza Kosovske Mitrovice Srboljub Antić potvrdio je danas da su juniori Fudbalskog kluba "Trepča" odbili da nastupe u Švedskoj jer je na takmičenju istaknuta i zastava Kosova. Antić je naveo da je trebalo da dečaci FK "Trepča",...

Nastavak na Kurir...

Povratak kući zbog zastave Kosova

Izvor: Glas javnosti, 16.Jul.2008, 09:37

Mladi fudbaleri Trepče iz Kosovske Mitrovice odbili su da igraju na Goti kupu u Švedskoj zbog toga što je organizator na defileu svečanog otvaranja istakao zastavu Kosova. Naime, jedan od učesnika turnira je i ekipa Lirije iz Prizrena, čiji fudbaleri su se na ceremoniji svečanog otvaranja pojavili...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.