Filip i Miomir posle maratona srušili Amerikance

Izvor: Mondo, 27.Maj.2019, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filip i Miomir posle maratona srušili Amerikance

Krajinović i Kecmanović odigrali po pet setova u prvoj rundi Rolan Garosa i upisali pobede

Filip Krajinović i Miomir Kecmanović uspešno su započeli  takmičenje na Rolan Garosu.

Obojica su slavila posle meratonskih mečeva u pet setova i to protiv američkih tenisera.

Krajinović je savladao Frensisa Tijafoa posle gotovo tri časa igre - 6:2, 4:6, 6:3, 3:6, 6:0.

Srpskom teniseru >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << to je bio drugi trijumf u karijeri protiv 34. Igrača sveta, 26 mesta bolje rangiranog na ATP listi, nakon što je slavio i u Memfisu pre četiri godine rezultatom 2:1.

Krajinović je vodio duel u Parizu, ali je Amerikanac uspevao da mu odgovori i na kraju izbori peti set, u kojem je Srbin konačno držao reč. Rešio ga je maksimalnim rezultatom 6:0, iako je Tijafo imao jednu brejk priliku u trećem gemu.

Krajinovićev rival u drugoj rundi biće bolji iz meča Španca Roberta Karbaljesa Baene i Francuza Aleksandra Milera, koji je preko kvalifikacija stigao do glavnog žreba turnira.

Kecmanović je izbacio Denisa Kudlu, i to nakon tri časa i 17 minuta provedenih na terenu.

Srpski teniser je na debiju na Rolan Garosu slavio nakon maratona - 6:0, 6:7, (7:9), 5:7, 6:3, 6:4.

Kecmanović je hrabro počeo i šokirao rivala dobivši prvi set "sa nulom", nakon čega je daleko iskusniji Kudla promenio pristup.

On je u nastavku preuzeo vođstvo, pošto je rešio dva seta u svoju korist (2:1), ali mlađani Kecmanović se nije usplašio i ustuknuo.

U četvrtom setu mu je bio dovoljan jedan brejk da stigne do izjednačenja, a u petom je pokazao i mentalnu snagu, pošto je posle vođstva rivala (4:2) napravio preokret i sa četiri gema u nizu ostvario prvi trijumf u karijeri u Parizu.

Kecmanović će u narednom kolu odmeriti snagu sa Davidom Gofanom, 27. nosiocem na Rolan Garosu, koji je na startu ubedljivo savladao Rikardasa Berankisa (6:0, 6:2, 6:2).

Kecmanoviću će to biti prvi duel u karijeri protiv Belgijanca, trenutno 29. igrača sa ATP liste.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.