F1: Za koga ćete navijati?

Izvor: Mondo, 16.Mar.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Za koga ćete navijati?

Nova sezona "najbržeg cirkusa" počeće u nedelju, kvalifikacijama, pa trkom za Veliku nagradu Australije. Ko je vaš favorit?

Kiša nad Melburnom prolongirala je zvanične kvalifikacije za VN Australije, ali neće odložiti neizbežno - početak još jedne sezone Formule 1.

Sa kakvim su "kartama na stolu" i u kakvim sastavima timovi dočekali start pročitajte u tekstu kolumniste MONDA Dušana Radulovića.

Aktuelni šampion, trostruki uzastopni, je Nemac >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Sebastijan Fetel, as Red Bula. Nažalost, nismo imali priliku da ga vidimo na stazi tokom testova uoči sezone.

Vicešampion je Španac Fernando Alonso. Najbolji vozač 2005. i 2006. godine imaće zadatak da "pogura" svoj Ferari ka pobedničkim podijumima, posle prilično čudnovate sezone.

Pažnja javnosti biće usmerena i ka Kimiju Raikonenu. "Ledeni" je u bolidu Lotusa prošle godine ostvarivao neočekivano dobre rezultate, pa je u generalnom plasmanu bio treći, sa 207 poena.

Dvojac britanskih vozača - Luis Hamilton i Dženson Baton, neće se ove sezone takmičiti u istom timu.

Hamilton, šampion iz 2008. godine, napustio je matični Meklaren i pojačao Mercedes. Baton je ostao veran "srebrnim strelama" i u paru sa Serhiom Perezom pokušaće da ponovi uspeh iz 2009, kada je i on kraj sezone završio na prvom mestu generalnog plasmana vozača.

Gran pri Australije trebalo bi da počne u 17.00 časova po lokalnom, a u 7.00 ujutro po vremenu u Srbiji. Nastavak kvalifikacija šest sati ranije.

Sve je spremno. Za koga ćete navijati?

(MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

F1: Odložene kvalifikacije za VN Australije za nedelju

Izvor: Nacionalna klasa, 16.Mar.2013

Loše vreme je pokvarilo start nove sezone F1. Posle višemunutnih odlaganja kvalifikacije za VN Australije su krenule, ali je kiša bila upornija.

Nastavak na Nacionalna klasa...

VN Australije: Kimi kralj "Albert parka"

Izvor: Sportal.rs, 17.Mar.2013, 09:52

Start sezone iz snova za "ledenog" Finca Kimija Raikonena! Briljantni Lotusov pilot priredio je iznenađenje trijumfom u trci

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.