F1: Šampion ostaje u Mercedesu

Izvor: Mondo, 19.Jul.2018, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Šampion ostaje u Mercedesu

Luis Hamilton produžio je ugovor sa Mercedesom do kraja 2020. godine

Foto: Guliver/Getty images/Jason Alden

Spekulacije poslednjih meseci o tome kakva je budućnost aktuelnog šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona prekinute su danas, pošto je zvanično produžio ugovor sa Mercedesom.

Ekipa Formule 1 objavila je da će četvorostruki prvak ostati u Mercedesu najmanje još dve sezone, odnosno do kraja 2020. godine.

I have been in the Mercedes Family >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << since 1998. I am forever grateful for their continued support, love and protection over these years. I’m incredibly proud of what we have achieved together and even more excited for the future! @MercedesAMGF1#grateful#letsgo#announcelewispic.twitter.com/sXo0UnKeIs

— Lewis Hamilton (@LewisHamilton) July 19, 2018

"Produžetak saradnje je samo formalnost, dogovor je pao još zimus kada smo direktor Toto Volf i ja razgovarali o tome. Sada smo samo to i zvanično stavili na papir i nastavljamo posao", izjavio je Hamilton.

Britanac je sa 65. pobeda u karijeri drugi najbolji vozač svih vremena, iza legendarnog Nemca Mihaela Šumahera.

"Deo sam Mercedesove trkačke porodice već 20 godina i nikada nisam bio srećniji nego sada. Mi smo na istoj talasnoj dužini, i na stazi i van nje", naveo je Hamilton pred nastavak šampionata Formule 1 i trku za Veliku nagradu Nemačke.

Hamilton je debitovao u Formuli 1 2007. godine i od tada je upisao 218 nastupa, ostvario je 76 pol-pozicija, 124 puta je bio na pobedničkom postolju i ukupno u karijeri je osvojio 2.773 boda. Titule prvaka sveta osvajao je 2008, 2014, 2025. i 2017. godine.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.