F1: Kvalifikacije ostaju nepromenjene za Bahrein

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Kvalifikacije ostaju nepromenjene za Bahrein

Kvalifikacije za Veliku nagradu Bahreina biće održane po sistemu koji je uveden na početku sezone, zbog izostanka jednoglasne podrške za promenu.

Posle fijaska koji je viđen na stazi “Albert park”, gde je vožena prva trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1, timovi su se sastali sa direktorom trka Čarlijem Vajtingom jutro pre trke u Melburnu i dogovorili se za povratak starom kvalifikacionom sistemu.

Međutim, pošto prvi čovek Formule 1 Berni Eklston i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetske automobilske federacije Žan Tod nisu to podržali, nije bilo moguće rešiti se novih kvalifikacija.

Umesto toga, podnet je predlog da se promeni samo poslednji deo kvalifikacija i to se našlo pred glasanjem Komisije Formule 1, a verovalo se da je većina timova saglasna sa njim.

Ipak, kada je glasanje završeno, pojavile su se informacije da nisu svi za takve promene, što nije dovoljno da bi se kvalifikacije promenile.

To ujedno znači da će kvalifikacije za sledeću trku, koja se vozi 3. aprila u Bahreinu, ostati nepromenjene, a šta će biti dalje, ostaje da se vidi.

Samo dan pre nego što nije došlo do promene sistema kvalifikacija, vozači Formule 1 su zatražili reforme i istakli da zastarela pravila sprečavaju sport da krene napred.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.