Eklston: Nećemo menjati sistem kvalifikacija u Bahreinu

Izvor: Sportske.net, 24.Mar.2016, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eklston: "Nećemo menjati sistem kvalifikacija u Bahreinu"

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston rekao je danas da će i za predstojeću trku u Bahreinu važiti novi sistem kvalifikacija, kojim nije zadovoljna većina vozača.

Od ove sezone uveden je novi format kvalifikacija za trke Formule 1, a pravilo je stupilo na snagu u prvoj trci šampionata 20. marta u Melburnu, za Veliku nagradu Australije.

Prema novim pravilima, kvalifikacije se voze u tri faze, a u odredjenim vremenskim intervalima ispadaju najsporiji vozači. Ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i vozači nisu zadovoljni novim formatom pa su zatražili da se vrati stari sistem.

"Oni će raditi ono što sam predložio, da ostave stvari kakve jesu za predstojeću trku u Bahreinu. Posle toga ćemo dobro pogledati situaciju i odlučiti da li je ono što smo uradili dobro ili pogrešno, da li je potrebna modifikacija i da li ćemo od toga odustati", rekao je Eklston za britanski Autosport.

Eklston je podsetio da je Međunarodna automobilska federacija (FIA) predložila novi format kvalifikacija.

"Rekao sam im da ćemo podržati sve ono što misle da je ispravno. Ali, niko ne zna šta je dobro, ostaćemo na novom sistemu i videćemo posle Bahreina. Posle dve trke u šampionatu videćemo da li je novi format dobra ili loša stvar. Takodje, ni ekipe nisu razumele šta rade, a to nimalo nije pomoglo", rekao je Eklston.

Pol poziciju u Australiji obezbedio je aktuelni svetski prvak Luis Hamilton iz Mercedesa, a u trci je pobedio njegov klupski kolega Niko Rozberg.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 voziće se 3. aprila za Veliku nagradu Bahreina.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

F1: Kvalifikacije ostaju nepromenjene za Bahrein

Izvor: B92, 24.Mar.2016

Kvalifikacije za Veliku nagradu Bahreina biće održane po sistemu koji je uveden na početku sezone, zbog izostanka jednoglasne podrške za promenu...Posle fijaska koji je viđen na stazi “Albert park”, gde je vožena prva trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1, timovi su se sastali sa direktorom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.