Evroliga želi stabilan srpski klub, a to je Zvezda

Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2015, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Evroliga želi stabilan srpski klub, a to je Zvezda"

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da će crveno-belima za učesće naredne sezone u Evroligi biti potrebno da izmire finansijske obaveze iz prethodne dve sezone zbog pravila finansijskog fer-pleja, ali dodao da će ekipa i naredne sezone biti konkurentna u elitnom takmičenju.

Čović se sastao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Madridu sa predsednikom Evrolige Đordijem Bertomeuom, koji je izneo niz pohvala za rad i rezultate kluba sa Malog Kalemegdana.

- Prvi čovek Evrolige dobro zna sa kojim budžetom smo uspeli da uradimo veliki posao ove godine. Sada nam je za operativni minimum u sezoni 2015/2016 potrebna suma koja je veća za oko 400.000 evra, prema pravilima finansijskog fer-pleja koji je propisala Evroliga. Pre projekcije budžeta sa sezonu 2015/2016 potrebno je da klub do kraja juna izmiri sve obaveze iz sezone 2013/2014 i 2014/2015, što neće biti nimalo lako - rekao je Čović za klupski sajt.

On je istakao da će se za pomoć obratiti navijačima Zvezde, ali i gradu i državi.

- To i pored dobrog planiranja i projekcija troškova i prihoda koje smo uradili ove godine, ali ne možemo sami da ostvarimo. Za pomoć ćemo se vrlo brzo sa više akcija na prvom mestu obratiti našim navijačima, pa tek onda državi i gradu koje smo predstavljali na pravi način ove sezone. To želimo i sledeće sezone, uz još bolji rezultat i korak dalje od Top16 faze - naveo je Čović.

Prvi čovek crveno-belih dodao je da čelnici Evrolige poštuju sve što je Zvezda uradila ove sezone u Evroligi, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

- Moram da istaknem da sam ponosan na Bobana Marjanovića koji je apsolutno zaslužio mesto u idealnoj petorci Evrolige, ali i na juniore koji su i ove godine ostvarili izuzetan uspeh. Nije odbranjena titula, ali kada postavite tako visoke standarde i osvajate to prestižno takmičenje, drugo mesto se možda i nepravedno smatra neuspehom. Svima treba da bude jasno da je to veliki uspeh, a sledeće sezone ćemo se potruditi da se ponovo vratimo na vrh.

Čović je poručio da je Bertomeu izrazio veliko zadovoljstvo jer je Crvena zvezda u prethodne dve sezone uradila mnogo na promociji i popularizaciji Evrolige.

- Ono što nam je otvoreno rečeno u Madridu je da Evrliga želi finansijski i organizaciono stabilnog evroligaša iz Srbije, jer je klub sa ovih prostora koji je kadar da odgovori zahtevima Evrolige preko potreban tom takmičenju. Dobili smo potvrdu da smo na tom polju vrlo blizu najvećim evropskim klubovima, koji imaju budžete po 10, 20 i 30 miliona evra.

- Za to će nam biti neophdno da zadržimo okosnicu tima, ali i stručnjake ako želimo da ostvarimo sve ono što smo planirali. Iskustvo nam govori koliko je važan kontinuitet u radu. Na primeru Crvene zvezde se to najbolje može videti -  rekao je Čović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.