Evroliga udarila Zvezdi - fusnotu!

Izvor: Sportske.net, 29.Jun.2015, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga ''udarila'' Zvezdi - fusnotu!

Evroliga u ponedeljak objavila spisak učesnika elitnog evropskog takmičenja za sezonu 2015-16. Na spisku se nalazi i Crvena zvezda Telekom, ali...

Jedini srpski predstavnik u Evroligi prošle sezone, moraće ovog leta da ispuni i dodatne uslove ukoliko želi da se ponovo takmiči u elitnoj evropskoj konkurenciji.

To je zaključak >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << posle današnjeg saopštenja Borda Evrolige, u kome je prikazan kompletan spisak ekia koje bi trebalo da učestvuju u Evroligi u sezoni 2015-16.

Međutim, ispred imena Crvene zvezde Telekom i Cedevite nalaze se fusnote, uz objašnjenje da će nova, reorganizovana ABA liga, morati da Evroligi dostavi dodatnu dokumentaciju, kao potvrdu o ispunjavanju kriterijuma zahtevanih od i svih drugih domaćih šampionata, a u vezi sa odnosnom sa EKA.

Inače, kada su u pitanju ''vajld karte'' za sledeću sezonu Evrolige, one su dodeljene sledećim ekipama:

Pinar Karšijaka (Turska)

Darušafaka Dogus (Turska)

Lokomotiva Kuban (Rusija)

Bajern Minhen (Nemačka)

SIG Strazbur (Francuska)
.

Uz pet pomenutih ekipa, kao i Zvezdu i Cedevitu (uslovno), u Evroligi ćemo naredne sezone gledati sledeće ekipe:

Anadolu Efes, Himki Moskva, Brose Baskets, CSKA Moskva, Dinamo Sasari, Emporio Armani, Barselona, Fenerbahče Ulker, Laboral Kuća, Limož, Makabi Tel Aviv, Olimpijakos, Panatinaikos, Zelena Gora, Žalgiris, Unikaha Malaga i branilac titule Real Madrid.

Konačna lista učesnika biće potvrđena 8. jula, na sastanku Borda EKA.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Izaberite Zvezdinu idealnu grupu u Evroligi!

Izvor: Sportske.net, 29.Jun.2015

Posle današnjeg saopštenja Evrolige i objavljivanja imena ekipa koje su dobile specijalne pozivnice za učešće u elitnom evropskom takmičenju, praktično su poznati i sastavi svih šešira uoči žreba zakazanog za 9. jul u Barseloni...Kako smo objavili ranije danas, Crvena zvezda Telekom i Cedevita...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.