Euforija trese Rusiju: Mi smo već prvaci sveta!

Izvor: Sportske.net, 01.Jul.2018, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euforija trese Rusiju: "Mi smo već prvaci sveta!"

Plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva izazvao je takvu euforiju u Rusiji da su u tamošnjim medijima izabranici Stanislava Čerčesova već proglašenim prvacima sveta.

Najveću zemlju na svetu večeras je zahvatila euforija nesagledivih razmera jer je fudbalska reprezentacija uspela da se plasira u četvrtfinale Mundijala.

Prvi put od raspada SSSR-a reprezentacija Rusije izborila je plasman u četvrtfinale Mundijala, a kako se turnir održava u Rusiji jasno je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << stvari dodatno dobijaju na značaju.

"Zbornaja" je večeras eliminisala svetskog prvaka iz 2010. godine i ekipu koju su mnogi već videli u četvrtfinalu nakon raspleta takmičenja po grupama.

Španija je eliminisana na penale i to je bio signal da u ruskim medijima počnu hvalospevi na račun selekcije kojoj su mnogi predviđali krah već nakon tri meča grupne faze.

"Da, dragi prijatelji! Pred nama je - apsolutno najbolja reprezentacija Rusije svih vremena!", piše na sajtu "Sport Ekspresa".

Na stranicama uglednog ruskog portala dodaje se da je Rusija ušla u četvrtfinale i da tu najverovatnije nije kraj.

"Španija, Nemačka, Argentina sa Mesijem i Portugal sa Ronaldom idu kući - mi idemo dalje!", dodaje se na stranicama pomenutog portala.

Razmere euforije koja je večeras zahvatila Rusiju verovatno najbolje opsiju sledeći redovi.

"Pred nama nema nikog strašnog. Ko je sledeći - Hrvatska? Engleska ili Kolumbija? Francuska ili Brazil? Uopšte nije važno. Verujemo da smo sposobni za SVE. Sve ćemo ih dobiti. Od danas tako pričamo i razmišljamo! Mi smo već svetski šampioni u fudbalu!"

Ruski novinari navode da ovoj selekciji ne može da priđe ni ona koju je 2008. godine predvodio Gus Hidink, a to je još jedna potvrda da je euforija dostigla vrhunac.

"Zbornaja" je plasman u osminu finala obezbedila posle prve dve utakmice u Grupi A, ali je malo onih koji su verovali da Rusija može dalje od toga, posebno nakon ubedljivog poraza od Urugvaja u poslednjoj utakmici prve faze.

Sledeći meč na Mundijalu Rusija će odigrati 7. jula u Sočiju protiv boljeg iz duela Hrvatske i Danske, a u polufinalu bi potencijalni rival mogle da im budu reprezentacije Švajcarske, Švedske, Engleske i Kolumbije.

Da li zaista verujete da Rusi mogu do titule prvaka sveta u fudbalu?

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.