Elis je pretrpeo traumu glave, nemoguće reći bilo šta

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 23:29

"Elis je pretrpeo traumu glave, nemoguće reći bilo šta"

Napadač francuskog drugoligaša Bordoa Albert Elis (28) nalazi se u indukovanoj komi nakon povrede glave koju je zadobio na utakmici protiv Gengana u subotu.

Elis se 40 sekundi nakon početka sudario sa defanzivcem Gengana Donatjenom Gomisom.

Iako se Gomis brzo oporavio, reprezentativcu Hondurasa je ukazana lekarska pomoć na terenu, pre nego što je odvezen u bolnicu gde je podvrgnut operaciji u subotu uveče.

"Albert Elis je pretrpeo traumu glave zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čega je stavljen u indukovanu komu. Pratićemo razvoj njegovog zdravstvenog stanja u bolnici narednih dana. U ovom trenutku još uvek je nemoguće reći bilo šta o njegovim vitalnim funkcijama", naveo je fudbalski klub Bordo u saopštenju, prenosi Frans 24.

Dodaje se da je formirana jedinicu za psihološku podršku Elisovim saigračima i klupskom osoblju "u ovim teškim vremenima". Reprezentacija Hondurasa je na platformi X objavila poruku podrške Elisu pod nadimkom „La Panterita“ (Mali panter).

"Hrabrost i snaga Albert Elis...Panterita, ti si ratnik koji zna da se bori. Honduras je uz tebe", navodi se u poruci.

Mnogi igrači, uključujući Kilijana Mbapea, i francuski fudbalski klubovi takođe su od subote uveče preplavili društvene mreže porukama podrške.

Elisov kolega iz Hondurasa Luis Palma skinuo je dres Seltika nakon što je postigao treći gol za škotskog šampiona protiv Madervela i otkrio potkošulju sa natpisom: "Fuerzas Elis" (Imaj snage, Elis).

Elis je stekao ime sa Hjustonom u MLS pre nego što se preselio u Evropu 2020. godine kada je prešao u portugalsku ekipu Boavista, a zatim u Bordo 2021.

Od svog međunarodnog debija 2014. godine, Elis je odigrao 64 utakmice za Honduras i postigao 13 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.