EVROLIGA: Zvezda na krilima Delija srušila Barselonu (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 20.Okt.2017, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROLIGA: Zvezda na krilima Delija srušila Barselonu (FOTO)

U drugom kolu Evrolige Crvena zvezda je savladala Barselonu 90:82 (24:13, 20:19, 18:25, 28:25) i tako stigla do prvog trijumfa ove sezone u ‘elitnom’ takmičenju.

Bravo, Zvezdo! Četa Dušana Alimpijevića zabeležila je prvu pobedu u Evroligi i to protiv giganta Barselone, baš kao i pre godinu dana. Bila je ovo maestralna partija Bjelice, ali i plejmejkera Ročestija uz pesmu Delija.
Crvena >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << zvezda je fenomenalno otvorila utakmicu trojkom Bjelice, a vrlo brzo je stigla do prednosti od 7:2. Razigrao se u prvoj četvrtini i Lesor, te je uz čvrstu odbranu Lazića i drugara crveno-bela armija na prvi odmor otišla sa velikih 24:13. Početkom drugog dela utakmice prednost Zvezde je porasla, a u jednom trenutku je bilo i ‘plus’ 13 – 33:20. Tada se Sito Alonso setio da na klupi ima bivšeg NBA igrača Serafina, a ovaj je sa šest poena doneo Barsi seriju 8:0 za svega minus pet – 33:28. Goste je u naletu zaustavio Bjelica, a onda ih ponovo nokautirao Ročesti sa dve trojke. Crvena zvezda je na poluvreme otišla sa velikih 44:32.
FOTO: STARSPORT

Treća četvrtina je bila pravi ‘rat’. Crvena zvezda je početkom deonice posle bacanja Bjelice stigla do maksimalnih do tada ‘plus 14’ – 57:43, ali se Barselona brzo spustila na ‘minus deset’. Zvezdu je do 14 poena prednosti vodio Feldin, ali se sa druge strane razigrao Ertel. Pred kraj četvrtine serija gostiju 5:0 za pred poslednjih deset minuta 62:57 za Crvenu zvezdu.
Prava ludnica viđena je u poslednjih deset minuta. Crvena zvezda je fenomenalno startovala i posle trojke Dobrića povela sa 11 poena razlike 70:59. Trojkom Hange i uz tri poena Oriole, Barselona se ponovo vratila u igru 70:65. Lesor je košem uz faul vratio na 73:65. To nije omelo Barselonu koja je na četiri i po minuta do kraja prišla na svega ‘minus četiri’ – 73:77. Seriju Barse nastavio je Ertel trojkom za 77:76 za Crvenu zvezdu. Ročesti je pogodio, ali Tomić za nastavak drame. Katalonci su do prvog vođstva stigli tek 2:45 do kraja poenima Hange 80:79, ali je Bjelica vratio trojkom za 82:80. Radost Delija bila je kratkog daha, nova dva poenaubacio Ertel. Ipak, serijom 4:0 poenima Bjelice i Ročestija, Pionir je opet eksplodirao. Barselona u tim momentima nije mogla da pogodi ništa, krenula je sa faulovima, ali to nije pomoglo, na kraju : .

Crvenu zvezdu su do pobede vodili Bjelica sa 23 poenom, Ročesti je ubacio 22 koševa, a Lesor je dodao 13 poena. Kod Katalonaca istakli su se Serafin sa 16 i Ertel sa 14 poena.
CRVENA ZVEZDA – BARSELONA 90:82 (44:32)
Dvorana: ‘Aleksandar Nikolić’.
Sudije: Latisevs (Letonija), Paterniko (Italija) i Pastusijak (Poljska).
CRVENA ZVEZDA: Kešej, Radičević 4, Lazić, Lazarević, Antić 10, Dobrić 9, Feldin 7, Janković 2, Ročesti 20, Lesor 13, Jovanović, Bjelica 23.
BARSELONA: Serafin, Ribas, Presi, Hanga, Navaro, Ertel, Vezenkov, Kuruš, Oriola, Koponen, Tomić, Moerman.
The post EVROLIGA: Zvezda na krilima Delija srušila Barselonu (FOTO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barsa na kolenima: Bjelica i Ročesti srušili Katalonce

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2017

Prva pobeda crveno-belih u Evroligi. Posle nesrećnog poraza u Kaunasu protiv Žalgirisa, Crvena zvezda je u paklenoj atmosferi "Pionira" slavila protiv favorizovane Barselone - 90:82. Velika uspeh i podstrek za nastavak sezone čete Dušana Alimpijevića, koja je nanela prvi poraz u sezoni izabranicima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Jaka je i ova Zvezda, pade Barsa!

Izvor: Sportske.net, 20.Okt.2017

Pobeda Crvene zvezde u drugom kolu Evrolige, Barselona nije uspela da slavi u dvorani "Aleksandar Nikolić"!..Crvena zvezda je zabeležila prvu pobedu ove sezone u Evroligi, savladana je ekipa Barselone nakon odlične igre sa 90:82 (24:13, 20:19, 18:25 i 28:25)...Počelo je dobro po crveno-bele, poveli...

Nastavak na Sportske.net...

FOTOGALERIJA: Izraz lica ‘Zločestog’ rekao je sve na kraju (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 20.Okt.2017

Crvena zvezda je do prvog trijumfa u Evroligi stigla sjajnom partijom protiv Barselone 90:82, a sve na krilima vernih Delija koje su oborile rekord po bučnosti.. . Pored Delija, junaci pobede tima Dušana Alimpijevića bili su Milko Bjelica sa 23 poena i plejmejker Tejlor Ročesti, kog od srca Delije...

Nastavak na HotSport.rs...

(KURIR TV) HEROJI DELIJA: Evo šta su Ročesti i Bjelica rekli posle trijumfa nad Barselonom

Izvor: Kurir, 20.Okt.2017

Crvena zvezda je zabeležila veliku pobedu! Srušila je Barselonu u "Pioniru"! Najzaslužniji za uspeh bili su Tejlor Ročesti i Milko Bjelica.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.