EVROKUP: Neiskustvo ponovo uzelo danak, hrabri Partizan ispustio pobedu protiv Lijetuvos Ritasa (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 18.Okt.2017, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROKUP: Neiskustvo ponovo uzelo danak, hrabri Partizan ispustio pobedu protiv Lijetuvos Ritasa (FOTO)

Košarkaši Partizana poraženi su od Lijetuvos Ritasa u drugom kolu grupe C Evrokupa rezultatom 91:80.

Čak 37. minuta Partizan je vodio protiv litvanskog tima, a onda je ponovo dozvolio sebi veliki pad, koji je iskusna ekipa poput Lijetuvos Ritasa i te kako umela da iskoristi i preokrene meč u svoju korist.
Na kraju drugi poraz u drugom meču, a ako se nešto može uzeti kao dobra stvar, jeste ogromna energija na ofanzivnom skoku i nešto bolja odbrana nego >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << u nekim prethodnim utakmicama.
Počelo je fenomenalno po crno-bele serijom od 8:0, ali su se gosti posle tajm-auta vrlo brzo konsolidovali i uspostavili rezultatsku ravnotežu.
Partizan je ovaj meč počeo bez Patrika Milera, koji je danas imao saobraćajnu nesreću u Beogradu i kasnio je na utakmicu, čak i propustio zagrevanje, ali je on ipak ušao posle nekoliko minuta i uneo neophodnu agresivnost.
To je rezultovalo blagom prednošću za crno-bele, koji su upisali prilično veliki broj ofanzivnih skokova i to im je iz drugih šansi donosilo lakše poene i vođstvo na kraju prve deonice, ali i poluvremena.
Ipak, na drugoj strani bio je Gidraitis, koji je odigrao najveći broj minuta u prvom delu meča, ali i pored umora ubacio crno-belima četiri trojke uz dva zakucavanja u kontri. Da nije bilo toga, razlika bi u korist ‘parnog valjka’ bila mnogo veća od četiri poena na poluvremenu.
Očekivao se blagi pad u igri izabranika Miroslava Mute Nikolića, ali njega nije bilo u većoj meri u trećem kvartalu. Bilo je praznih minuta, ali je sve to nadomešćeno odbranom nešto boljom nego u prethodnih par utakmica, posebno onu u Berlinu.
Veću minutažu dobio je i Novica Veličković, što ipak nije iznenadilo goste, koji su imali odgovor na njegovu agresivnost.
Čak 37. minuta Partizan je imao vođstvo, sve dok nije proradio šut Lijetuvos Ritasa. Iz svih oružja, sa svih strana.
Prednjačio je Gudraitis, fantastični Beron, a najveće zasluge za trijumf Litvanaca idu pripadniku stare garde Mavrokefalidisu koji je ubacio 26 poena, od čega tri trojke u poslednjoj deonici, a jednu sa skoro devet metara na minut i po pre kraja kojom je doveo svoj tim do vođstva od deset poena razlike.
PARTIZAN – LIJETUVOS RITAS 80:91 (17:15, 26:24, 19:21, 18:31)
Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: 5.000
Sudije: Himenez (Španija), Romano (Izrael), Rodsand (Norveška).
PARTIZAN: Miler 24, Vilijams Gos 11 (6as), Tadić, Aranitović 2, Marinković 8 (7sk), Veličković 1, Tomić 2, Pecarski 9, Gavrilović 9, Andrić 5, Stevanović 5, Šalić 4.
LIJETUVOS RITAS: Normantas 2, R. Karter 2, Lukauskis, Mavrokefalidis 26 (6sk), Ehodas 4, Beron 11, Jomantas, M. Karter 9, Gidraitis 29, Piterson 9.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

The post EVROKUP: Neiskustvo ponovo uzelo danak, hrabri Partizan ispustio pobedu protiv Lijetuvos Ritasa (FOTO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evrokup: Partizan poklekao u finišu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2017

Drugi poraz Partizana u Evrokupu. Posle katastrofe na premijeri u Berlinu protiv Albe, četa Miroslava Nikolića je odigrala mnogo bolje u "Pioniru" protiv Lijetuvos Ritasa, ali je poklekla u finišu. Litvanci su slavili - 91:80 (15:17, 24:26, 21:19, 31:19)...Partizan je vodio do četiri minuta pre...

Nastavak na Vesti-online.com...

Šteta - Partizan "ispustio" pobedu u tri minuta

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2017

Košarkaši Partizana pretrpeli su drugi poraz u Evrokupu, pošto su večeras pali u završnici meča sa Lijetuvos Ritasom...Nešto manje od dve godine čekali su navijači Partizana da njihova ekipa ponovo u "Pioniru" odigra meč u jednom od dva najkvalitetnija evropska takmičenja...Poslednji put Partizan...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.