EKSKLUZIVNO: Kros Evrope u Beogradu 2013. godine

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Avg.2011, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSKLUZIVNO: Kros Evrope u Beogradu 2013. godine

„Žurnalova” informacija sa evropske konvencije na tenerifima
Beograd će početkom decembra dobiti organizaciju Prvenstva Evrope u krosu 2013. godine. Informaciju je „Sportski žurnal“ saznao iz dobro obaveštenih izvora na Evropskoj konvenciji koja se upravo održava na Tenerifima.

Slobodana Brankovića, generalnog sekretara ASS, koji predvodi delegaciju ASS u mestu Aron, zamolili smo za komentar vesti koju smo saznali, mada o tome ovoga puta nisu vođeni zvanični razgovori.
– Imamo velike šanse, što je jasno otkako je 11. avgusta delegacija Evropske atletike boravila u Beogradu i obišla Ušće, gde planiramo da se događaj održi. Rivali su nam tursko letovalište Antalija i slovački grad Dudince. Ime domaćina znaće se na Konsilu 4. novembra u Helsinkiju i pre toga bi bilo neumesno bilo šta zvanično reći – ogradio se prvi operativac srpske Kuće atletike.
„Žurnal“ je posle spomenute avgustovske  posete dvaju potpredsednika EA, Hose Luisa de Karlosa i Karla Pilnog, obavestio da će raspored takmičenja biti sledeći: Beogradu Kros Evrope 2013, Istanbulu Prvenstvo Evrope na otvorenim borilištima 2016. i Pragu Prvenstvo Evrope 2015. Ovo poslednje takmičenje je nama posebno važno, ali Česi imaju veoma uticajnog potpredsednika, Pilnog, koji je otvoreno rekao izveštaču „Žurnala“ da je moguće opredeliti se za jednu manifestaciju, jer niko ne dobija dve odjednom. Prag, iz koga on dolazi, dva puta se kandidovao, nije ispunjavao neke uslove (mnoge je u međuvremenu ispravio), pa je logično da konačno dobije najveći atletski skup pod krovom na Starom kontinentu. Insistiranje na tome, a eventualno odustajanje od (praktično već dobijenog) krosa, što se nudi kao mogućnost, bilo bi po narodnoj „Ko hoće veće izgubi iz vreće“.
– Ne mislimo uopšte da se predamo kada je reč o šampionatu u sali 2015. Delegacija EA tim povodom dolazi u Beograd u novembru. Odluka se donosi 2015. Mislim da su Prag i Beograd i dalje najveći kandidati.
Insistali smo na pitanju – šta ako Prag ipak dobije organizaciju 2015, što je Pilni bezmalo decidno rekao?
– Nećemo glavom kroz zid. Imamo plan „B“, ali još nije vreme da se o tome govori, pokušaćemo sve da realizujemo pre svega ovaj koji je pred nama!

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.