Dušan Lajović četvrti teniser Srbije

Izvor: Politika, 25.Okt.2011, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Lajović četvrti teniser Srbije

Pobedom protiv Šardija u Petrogradu dvadesetjednogodišnji Beograđanin stao iza Đokovića, Tipsarevića i Troickog

Dušan Lajović, dvadesetjednogodišnji Beograđanin koji se trenutno nalazi na 228. mestu ATP liste, trijumfalno je debitovao u glavnom žrebu u Petrogradu, savladavši lako i sigurno Francuza Žeremija Šardija, 110. na svetskoj listi: 6:4, 6:4.

Pre toga, u kvalifikacijama, Lajović je savladao Nemca Zvereva, Turčina Ilhana i Belorusa Burija, a protivnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u današnjem drugom kolu biće mu Izraelac Dudi Sela (97), koji je na startu izbacio trećeg favorita Aleksandra Dolgopolova.

Već sada je jasno da će Lajović od ponedeljka biti četvrti na srpskoj listi, a s obzirom da je ubedljivo najmlađi među vodećim teniserima, glavni je kandidat za naslednika Đokovića, Tipsarevića i Troickog.

Posle Lajovića, na teren prvi put izlazi Janko Tipsarević. Drugi teniser Srbije i 13. na svetu, igra protiv Belgijanca Olivijea Rohusa, kao glavni favorit turnira, jer je Žil Simon izgubio od zemljaka Manarina.

------------------------------------------------

Đoković i Nadal u polufinalu Abu Dabija

Okupili šestoricu od deset najboljih: organizatori iz Abu Dabija

Povreda na kraju najuspešnije sezone u karijeri primorala je Novaka Đokovića da se šest sedmica odmara na prvom mestu ATP liste. U zagrevanju za narednu sezonu, koju će takođe dočekati na vrhu, dobro će mu doći kratki turnir asova u Abu Dabiju, od 29. do 31. decembra.

U glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata srpski teniser će svakako dočekati Novu godinu, jer kao i drugoplasirani Španac Rafael Nadal ne igra četrtfinalni meč, već u polufinalu očekuje jednog od pobednika iz četvrtfinala, a na listi kandidata su Švajcarac Federer, Španac Ferer i Francuzi Conga i Monfis. Finale i meč za treće mesto igraju se 31. decembra.

Ovo je prvo učešće Đokovića u Abu Dabiju, gde je 2009. prvi pobednik bio Britanac Endi Marej. Tada je u finalu savladao Nadala, a ovaj je zatim uzastopne trijumfe 2010. i na početku 2011. uključio u svoju seriju vrhunskih rezultata u tom periodu.

Trodnevni turnir asova u Abu Dabiju nije uključen u ATP program i ne donosi poene, a igra se za nagradni fond od 250.000 dolara. U porukama organizatoru – koji ovo takmičenje naziva Mabudala svetsko tenisko prvenstvo – i Đoković i Nadal ističu da im upravo konkurencija šestorice od deset najboljih na svetu odgovara da uđu u formu za prvi grend-slem turnir sezone, Otvoreno prvenstvo Australije.

M. K.

objavljeno: 26.10.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.