Dramatična pobeda Partizana uz zvuk sirene, Lendejl ponovo heroj (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jan.2019, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dramatična pobeda Partizana uz zvuk sirene, Lendejl ponovo heroj (VIDEO)

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Mornara u 14. kolu ABA lige rezultatom 75:73 (18:14, 20:15, 17:24, 20:20) u dramatičnoj završnici.

Zbog kazne Partizana protiv utakmice sa Cedevitom, meč protiv Barana je protekao bez publike.

Crno-beli su odigrali solidno prvo i katastrofalno drugo poluvreme. Partizan je uspeo da se revanšira ekipi iz Bara za poraz u oktobru prošle godine kada je Mornar trijumfovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 97:94.

Aleksej Nikolić je do ove utakmice imao svega 17 odsto šuta za tri poena, ali se u prvoj četvrtini meča bar na nekoliko minuta pretvorio u Stefa Karija i pogodio tri od četiri šuta.

Domaći igrači su bili u dobrom šuterskom ritmu, a Nikolić je tri trojke ubacio za samo pet minuta i Partizan je vodio 14:8.

Od tog trenutka je popustio napad crno-belih, nekoliko lopti je izgubio novajlija Nikola Janković, koji se uopšte nije snašao na parketu i Mornar je održavao korak do kraja prve deonice koju je Partizan dobio sa 18:14.

Centar Đorđe Gagić je u tim trenucima malo "razmrdao" ekipu Partizana, koja je dobro krenula drugu četvrtinu - poenima Gagića i trojkom Pejdža za 23:14.

Mornar je još jednom, nošen pogocima Volera i Grenta, uspeo da smanji zaostatak, ali se boljitak u igri domaćih video ulaskom Džoka Lendejla.

Stefan Jaković je u 16. minutu poentirao uz faul i vratio Partizanu +9, da bi Gagić sjajnom fintom i okretanjem Uroša Lukovića iz reketa doneo Partizanu i svih +11 pri rezultatu 36:25.

Gosti do poluvremena uspevaju da smanje razliku na 38:29, ali je Partizan imao kontrolu meča.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Drama u Pioniru, Partizanov spasilac je Lendejl!

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2019

Košarkaši Partizana pobedili su u hali Pionir ekipu Mornara iz Bara sa 75:73 u utakmici 14. kola Jadranske lige. Pobedonosni koš dao je Džok Lendejl iz odbitka uz zvuk sirene, a ovo je crno-belima bio drugi uzastopni trijumf u regionalnom takmičenju. Partizan je igrao previše opušteno, moglo bi...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.