Đorđević: Protiv Hrvata muški, snažno, takmičarski...

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2016, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Protiv Hrvata muški, snažno, takmičarski...

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu i poraz na prve dve utakmice turnira “Super 4” u Kordobi. Tim Aleksandra Đorđevića u prvom kolu je ubedljivo savladao Francusku, a dan kasnije u izjednačenoj utakmici doživeo poraz od domaćina Argentine.

– Ambijent na utakmici protiv Argentinaca je bio fenomenalan, suđenje domaćinsko, što je sasvim normalno. Mi smo u početku gledali kako oni igraju, a onda smo se i mi priključili. Dok smo se probudili, oni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bili na 15 poena viška. Onda smo počeli da igramo i odgovaramo košarkom na košarku. Košarkaški smo izgubili utakmicu, pravu bitku. Teodosićeva povreda na pola koša nam baš nije trebala, verovatno bismo ušli u drugačiju završnicu. Mi smo u tom periodu promašili tri trojke, Bogdan – Teo – Bogdan, a oni su dali dve i tu se definitivno odlepili. Vidi se razlika u pripremi, jer su Argentinci već bili kvalifikovani, njima je ovo bila osma-deveta utakmica u pripremnom periodu. Oni su prošli vrhunske pripreme, kao što bismo i mi da smo se direktno kvalifikovali. Ipak, moramo da u datim uslovima budemo najspremniji za početak Olimpijskog turnira – kaže selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Reprezentaciju Srbije očekuje još jedna provera pred početak Olimpijskih igara. Protivnik našem timu će u ponedeljak od 23:00 po našem vremenu, biće Hrvatska.

– Protiv Francuske su Hrvati bili znatno bolji nego u utakmici sa Argentinom, konkretniji, igrali su u kontinuitetu. Imali su ideje, snage, želje i koncentracije. Moramo, u kakvom god sastavu, protiv Hrvatske da odigramo dobru utakmicu, to nam je poslednji test pred Olimpijske igre. Iako su dueli Srbije I Hrvatske uvek nosili dodatnu težinu, čini mi se da se taj psihološki pritisak smanjio. Imamo samo opterećenje da igramo muški, čvrsto, snažno, takmičarski. Da se uigravamo što je moguće bolje – zaključuje Aleksandar Đorđević.

Što se tiče samog rezultata na turniru u Kordobi jasno je da ni Srbija ni Hrvatska ne mogu do trofeja pošto je Argentina obezbedila prvo mesto, dok će se ove dve selekcije boriti za "srebro".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.