Đorđević: Jači smo od Intera i vrućine

Izvor: Blic, 28.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Jači smo od Intera i vrućine

Inter danas (u 16 sati) neće biti jedini protivnik fudbalerima Partizana u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Visoka temperatura i velika vlažnost vazduha, koji su dočekali ekspediciju crno-belih po sletanju u Baku, dodatno će otežati posao prvaku Srbije.

Kapiten našeg šampiona Nenad Đorđević priznaje da ovakve vremenske prilike ne idu u prilog njegovoj ekipi, međutim, po njegovom mišljenju, ni kaspijska vrelina neće sprečiti Partizan da ostvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pobedu.

- Sigurno da nam posle Švajcarske i Beograda ovakvo vreme ne prija. Teško je igrati po velikoj vlažnosti, ali šta da se radi. Mi smo postavili jasan cilj, ulazak u Ligu šampiona. Verujem u saigrače i znam da smo sposobni da u Azerbejdžanu ostvarimo povoljan rezultat, a to je pobeda s bar jednim golom razlike.

Defanzivac crno-belih misli da ova generacija ima potencijal kao ona koja je pre pet godina dočekala Real, Porto i Marsej u elitnom evro kupu.

- Ovo je nova ekipa, novi trener, ali ima sličnosti sa onim timom koji je eliminisao Njukasl i ušao u Ligu šampiona. Posedujemo kvalitet, svesni smo svoje snage i želimo to da pokažemo već u dvomeču sa Interom. Najbitnije je da ne potcenimo protivnika, jer ja imam jedno loše iskustvo kada sam s našom reprezentacijom, u kojoj je bilo mnogo fudbalskih velikana, doživeo poraz baš na ovom stadionu od Azerbejdžana - dodao je Đorđević.

S njim se u potpunosti slaže novi golgeter crno-belih Veljko Paunović, od koga se očekuje da, pored Dijare, bude okosnica napada Partizana.

- Najteže se dobijaju utakmice koje su unapred dobijene. Ono što nikako ne smemo da učinimo je da labavo uđemo u meč jer ćemo u tom slučaju loše proći. Ipak, ne verujem da to može da nam se dogodi. Dobro smo se spremili i verujem da ćemo već danas obraditi veliki posao kada je treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona u pitanju.

Trener Slaviša Jokanović je upoznao svoje izabranike sa snagom protivnika, a Veljko Paunović je priznao da ga je taj snimak trgnuo.

- Gledali smo kasetu sa prve utakmice između Intera i Rabotničkog. Prvak Azerbejdžana je pokazao kvalitet, međutim, Rabotnički kao da nije ni želeo da igra, već je samo gledao da sačuva mrežu. Azerbejdžanci u svom sastavu imaju dosta stranaca i svakako nisu naivna ekipa. Međutim, posle gledanja njihovog meča i informacija koje smo dobili od naših fudbalera koji nastupaju u Azerbejdžanu spremili smo se za sve što nas danas očekuje.

Crno-beli su juče u vreme odigravanja utakmice odradili jedini trening, a do početka meča sa Interom biće smešteni u hotelu „Hajat".

Božović: Pobedićemo u Bakuu

Golman Partizana Mladen Božović ne krije optimizam pred današnju utakmicu.

- Maksimalno smo se pripremili za sve što nas čeka na utakmici protiv Intera. Ne bežimo od uloge favorita iako nam vremenske prilike ne idu naruku. Imali smo skoro dva dana da se naviknemo na vrućinu. Verujem u svoje saigrače i u pobedu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.