Baku nije bauk

Izvor: Glas javnosti, 28.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baku nije bauk

Fudbaleri Partizana će novu takmičarsku godinu otvoriti gostovanjem Interu iz Bakua u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ekipi za koju je malo ko čuo u Srbiji, ali koja, bez obzira na anonimnost, može u priličnoj meri da im zagorča život. Da do toga ne bi došlo, potrudiće se najiskusniji prvotimci, među kojima je napadač Veljko Paunović. On je, kako kaže, u bogatoj karijeri igrao puno mečeva „u kojima nije imao ništa da izgubi“, aludirajući na sutrašnjeg protivnika...
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
- Ovakve utakmice su najopasnije. Azerbejdžanci su upravo u takvoj situaciji - nemaju šta da izgube, a u suprotnom, mogu puno da dobiju. Mi stariji, nas nekoliko iskusnijih, plus stručni štab, igrali smo puno takvih utakmica u karijeri i dobro znamo kako se treba postaviti protiv takvih rivala. Upravo će to biti prvi savet mlađim saigračima, jer u tu zamku ne smemo da upadnemo - upozorava Paunović.

S TRENINGA U AVION ZA AZERBEJDŽAN

„Crno-beli“ su u Azerbejdžan odleteli sinoć sa beogradskog aerodroma, direktno, „Jatovim“ čarter-letom i trebalo je da doputuju u jedan posle ponoći po lokalnom vremenu. Izabranici Slaviše Jokanovića su prethodno odradili trening, neposredno pre poletanja, a to će učiniti i danas, u vreme odigravanja utakmice, na stadionu „Tofik Bahramov“ u Bakuu.

Meč se igra sutra od 16 časova, a direktnog TV prenosa za Srbiju će najverovatnije biti (RTS ili TV Pink).

Partizan će, kao i uvek, ići na pobedu u dalekom Azerbejdžanu.

- Adekvatno smo se pripremili za prvu kvalifikacionu utakmicu, gledali smo i kasete Interovih mečeva, kao i onaj iz prethodne runde kvalifikacija protiv Rabotničkog (0:0, 1:1), i znamo odakle nam preti najveća opasnost. Zato imamo razloga da verujemo da ćemo već tamo ostvariti dobar rezultat, ali samo uz agresivnu, tvrdu igru - optimista je najstariji igrač srpskog šampiona.

Paunović uverava da „crno-beli“ neće biti demotivisani protiv neatraktivnog rivala.

- Najvažnije je da prođemo ovu fazu takmičenja, to je valjda svima jasno. Posle toga osiguraćemo još nekoliko evropskih mečeva. Svesni smo toga i mi, fudbaleri, a takođe znamo koliko bi pobeda značila našim navijačima. Relaksacije neće biti ni pod tačkom razno, ali moram da napomenem da nam neće biti lako - zaključio je Paunović.

Dobra vest za simpatizere „parnog valjka“ je da će, u desetkovanom timu (ne igraju Fejsa, Tošić, Stevanović, ZaimÖ) od prvog minuta biti levi bek Ivan Obradović, koji je zalečio povredu leđa.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.