Đoković preko Medvedeva do četvrtfinala

Izvor: RTS, 21.Jan.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković preko Medvedeva do četvrtfinala

Đoković – Medvedev 3:1 (6:4, 6:7, 6:2, 6:3). Novak Đoković je pobedom nad Danilom Medvedevom uspeo da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije. Protivnik u borbi za polufinale biće mu Japanac Kei Nišikori.
Novak Đoković nastavlja pohod u Australiji. Savladana je još jedna prepreka. Posle velike borbe, koja je trajala više od tri sata, naš >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << teniser je uspeo da stigne do cilja. Medvedev je pružio sjajan otpor, nije se predavao, uspevao da vrati brejk, osvoji drugi set, ipak naš teniser je bio neumoljiv i izvojevao je novu pobedu. Meč je obilovao dugim razmenama, od kojih je najduža bila ona od 42 udarca.

Posle početnog odmeravanja snaga, naš teniser u šestom gemu koristi drugu brejk šansu i oduzima servis protivniku. Kada je Novak servirao za set, Rus je uspeo da vrati brejk i produži set. Međutim, već u narednom gemu na servis proivnika Novak ponovo dolazi do brejka i osvaja prvi set sa 6:4, Medvedev nije imao priliku za popravni.
U drugom gemu drugog seta naš teniser je propustio pet brejk lopti, propušteno je nadoknadio u četvrtom, kada je iskoristio prvu brejk šansu i tako stigao do prednosti.
Nakon što je u šestom gemu Đoković propustio još jednu brejk priliku, Medvedev je u narednom uspeo da oduzme servis našem teniseru i vrati brejk. Potom su teniseri bili sigurni na svoj servis pa je set rešen u taj-brejku.
Medvedev je od starta stekao prednost, Novak se mučio na svoj servis što je rezultiralo gubitkom drugog seta, 7:5 u taj-brejku.
Novak je spasao tri vezane brejk šanse na startu četvrtog seta, da bi u petom gemu oduzeo servis protivniku, to je ponovio i u sedmom gemu, a potom rutinski rešio treći set u svoju korist – 6:2.
Na startu četvrtog seta naš teniser je uspeo da spasi brejk priliku. Već u narednom gemu oduzeo je servis protivniku i došao do brejka prednosti. Potom je mirno priveo set i meč kraju da bi još jednim brejkom stavio tačku na ovaj duel – 6:3 u četvrtom setu.
Tok meča:
14.42 – Kraj meča. U devetom gemu Novak osvaja tri vezane meč-lopte. Koristi treću za 6:3 u četvrtom setu.

14.30 – U šestom gemu Medvedev uspeva da zapreti i osvoji brejk loptu. Novak se uspešno brani, potom vezuje još dva poena i dobija gem – 4:2.
14.14 – Đoković u narednom gemu koristi priliku i oduzima servis protivniku – 2:1.
14.09 – Rus koristi grešku našeg tenisera i dolazi do brejk prilike. Nakon još jedne duge razmene Novak uspeva da izjednači. Usledilo je još jedno izjednačenje posle prednosti za našeg tenisera. Đoković vezuje još dva poena i osvaja gem – 1:1.
14.03 – Medvedev bez izgubljenog poena osvaja uvodni gem četvrtog seta.
13.59 – Kraj trećeg seta koji je pripao našem teniseru – 6:2.

13.53 – Đoković ponovo pritiska servis protivnika – 0:40. Koristi treću šansu i sada ima dva brejka prednosti – 5:2.
13.50 – Novak potom osvaja gem sa nulom i time potvrđuje brejk za 4:2.
13.47 – U narednom gemu Đoković osvaja brejk šansu, propušta je. Usledilo je još jedno izjednačenje posle prednosti za Medvedeva. Potom Novak osvaja još jednu brejk priliku, koristi je i osvaja brejk prednosti – 3:2. 
13.40 – Nakon osvojenog svog servisa, Medvedev osvaja tri vezane brejk prilike. Novak uspeva da se izvuče i stigne do izjednačenja. Naš teniser osvaja gem za izjednačenje u trećem setu – 2:2.
13.26 – Na startu trećeg seta oba tenisera osvajaju svoje servise – 1:1.
13.16Drugi set rešen je u taj-brejku, osvojio ga je Medvedev. Prvi je do mini-brejka prednosti došao Medvedev, posle maratonske razmene od 42 udarca. Potom je Rus bio siguran na svoj servis – 3:0. Potom protivnik, nakon dvostruke servis greške, osvaja i drugi mini-brejk. Naš teniser uspeva da vrati jedan i smanji na 4:2. Potom Rus osvaja četiri vezane set-lopte, 6:2. Novak uspeva da se izvuče i priđe na 6:5. Međutim, Medvedev ponovo oduzima servis našem teniseru i osvaja taj-brejk sa 7:5.

12.55 – Potom su oba tenisera bila sigurna na svoje servise – 5:5.
12.43 – U narednom gemu preti Rus, osvaja brejk šansu i posle velike borbe uspeva da realizuje priliku i vrati brejk, 4:3.
12.40 – Ponovo problemi za Medvedeva na njegov servis, međutim, ovog puta uspeva da se izvuče spase brejk loptu i osvoji gem.
12.35 – Brejk za Novaka! I na novom servis-gemu Medvedeva Novak osvaja brejk šansu, ali ovoga puta uspeva da je realizuje za 3:1 u drugom setu. Potom Đoković rutinski osvaja svoj servis-gem i potvrđuje prednost na 4:1.
12.23 – Dramatičan najduži gem u meču koji na kraju ipak osvaja Medvedev. Već na prvom servis-gemu Medvedeva Đoković dolazi do pet brejk šansi, ali Rus uspeva da spase svih pet i na kraju ipak izjednači na 1:1 na startu drugog seta.
12.07 – Novi brejk za Đokovića i osvajanje prvog seta! Novak uspev da dođe do nove brejk šanse koju pretvara u osvajanje prvog seta sa 6:4 za vođstvo od 1:0 u setovima.

12.00 – Rus je napravio brejk u najbitnijem momentu i smanjio na 5:4.
11.49 – Đoković osvaja prvi brejk i vodi sa 4:2! Na trećem servis-gemu Medvedeva Novak uspeva da dođe do dve brejk šanse, od kojih već prvu pretvara u vođstvo od 4:2.
11.46 – Brejk šansa za Medvedeva. Posle dve greške Đokovića, Medvedev osvaja prvu brejk šansu u meču. Ipak Novak uspeva da sa sjajna dva poena i prvim asom sačuva svoj servis za 3:2.
11.37 – Ravnopravan duel na centralnom terenu. Oba tenisera osvajaju svoje servis-gemove bez izgubljenog poena, Đoković vodi sa 2:1, a Medvedev preuzima servis.
11.27 – Počeo je meč. Prvi na servisu je Novak Đoković i rutinski osvaja svoj servis-gem sa jednim izgubljenim poenom za 1:0.
11.20 – Đoković i Medvedev su izašli na teren posle duela Serene Vilijams i Simone Halep koji je, posle velike borbe, dobila Vilijamsova sa 2:1 (6:1, 4:6, 6:4). Teniseri su počeli zagrevanje.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.