Dembeleov projektil presudio Sevilji, Barsa preokretom do trofeja Superkupa! (video)

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2018, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dembeleov projektil presudio Sevilji, Barsa preokretom do trofeja Superkupa! (video)

Sevilja odlično počela, ali Barsa je do kraja uspela da opravda ulogu favorita. Drama u finišu, Sevilja nije iskoristila penal.

Fudbaleri Barselone večeras su osvojili španski Superkup i tako na najbolji način započeli novu sezonu.

Duel sa Seviljnom odigran je na ''Ibn Batuti'' stadionu u Maroku, a Barselona je na kraju slavila rezultatom 2:1.





Uvodni minuti meča najavljivali su drugačiji epilog, pošto je Sevilja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << povela već posle devet minuta igre. Katalonci su izgubili loptu na sreini terena, usledila je brza akcija Sevilje, Mjurijel je prvo pokušao driblingom da se oslobodi Pikea, a onda je na desnoj strani uočio Sarabiju koji je bio na ivici ofsajda, ali akcija opravdano nije prekinuta i fudbaler Sevilje je preciznim udarcem savladao Ter Štegena - 0:1.

Njihovo vođstvo trajalo je do završnice prvog poluvremena, a onda je Mesi izveo slobodan udearac, lopta se potom odbila do Pikea, koji ovu priliku ne propušta i Barsa stiže do izjednačenja - 1:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugom poluvreme, na početku kojeg je Ernesto Valverde izvršio dve izmene - ušli su Rakitić i Kutinjo, a izašli Rafinja i Artur.

Željeni rezultat za Katalonce je stigao u 79. minutu. Ponovo je sve krenulo od Mesija, koji je proigrao Dembelea, a onda je sevnuo njegov projektil u gornji desni ugao za konačnih 2:1.



Sam finiš je bio dramatičan, Sevilja je iznudila penal, konkretno Aleiš Vidal, ali Ter Štegen brani udarac Visamu Ben Jederu, hvata ''živu'' loptu i Barsino slavlje je tada moglo da počne!





Barselona: Ter Štegen, Semedo, Pike, Lengle, Alba, Dembele, Artur, Buskets, Rafinja, Mesi, Suarez.

Sevilja: Vaclik, Merkado, Kaer, Serđi Gomez, Roke Mesa, Banega, Franko Vaskez, Eskudero, Hesus Navas, Mjuriel, Sarabija.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Bartomeu progovorio o Pogbi i raspalio maštu navijača Barselone!

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2018

Gde ima dima....Barselona je trijumfalno počela novu sezonu pošto je dobila Sevilju u finalu Superkupa Španije rezultatom 2:1 i tako donela prvi trofej ove sezone na Kamp Nou...Odmah nakon meča, novinari su pitali predsednika "Blaugrane" Josepa Bartomeu o letnjem prelaznom roku, konkretno, Polu Pogbi..."Nikada...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.