DRAMA DO MAKSIMUMA: Realu El klasiko tek posle produžetka

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2023, 22:52

DRAMA DO MAKSIMUMA: Realu El klasiko tek posle produžetka

Odigran prvi meč 21. kola.

Prvi meč 21. kola Evrolige bio je pravi spektakl u ''Vizink centru'' pošto je u El klasiku Real Madrdi uspeo da savlada Barselonu u uzbudljivom meču posle produžetka sa 91:86 (16:20, 16:19, 18:20, 23:14, 18:13). Ovo je bila 14 pobeda Reala uz sedam poraza i Kraljevski klub je ostao na prvom mestu, dok je Barselona doživela osmi poraz i nalazi se na četvrtom mestu.

Barselona je tokom većeg dela meča imala prednost, a tim Šarunasa Jasikevičijusa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je na poluvremenu vodila 39:32. U trećoj četvrtini su Katalonci ponovo imali i dvocifrenu prednost kao i tokom prve četvrtine, ali je u poslednjoj deonici svoj šou imao Serhio Ljulj. Veteran je gotovo sam vratio Real u igru, a i do vođstva trojkom 69:67 tri minuta pre kraja. Već u narednom napadu Reala Ljulj je ponovo pogodio trojku, ali ona nije priznata zbog faula u napadu Tavaresa. To je zaustavilo inicijativu Reala, pa je Barselona trojkom Higinsa ponovo imala prednost 71:69, da bi isti igrač pogodio za 73:69. U poslednjem minutu Hezonja je uspeo da smanji zaostatak Reala, Barselona nije iskoristila napad pa je Ljulj sa linije za slobodna bacanja 37 se,kundi pre kraja doneo izjednačenje 73:73. U preostlaom vremenu Mirotić je napravio grešku u koracima, zatim je isto učinio Ljulj, da bi Satoranski promšaio za obedu Barsleone i otišlo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta Real je bio bolji tim iako je ostao bez Tavaresa zbog pet faulova, a Musa je doneo Kraljevskom klubu prednost 81:76. Barselona je uspela da smanji na 87:84 11 sekundi pre rkaja, ali je Ljulj sa penala potvrido pobedu Reala. Gabrijel Dek je sa 23 poena predvodio Real, Ljulj je imao 19, a Musa poen manje. Najefikasniji u Barseloni je bio Mirotić sa 17 poena, Veseli i Satornaski su postigli po 12, dok je Nikola Kalinić imao osam poena i sedam skokova za 32 minuta u igri.

EVROLIGA, 21. KOLO

Četvrtak

Real Madrid - Barselona 91:86 posle produžetka

Alba - Valensija

Asvel - Fenerbahče

Monako - Armani

Panatinaikos - Žalgiris

Petak

Crvena zvezda - Partizan (19)

Baskonija - Efes (20.30)

Olimpijakos - Makabi (20.30)

Bajern - Virtus (20.45)

Pogledajte kako izgleda Lorena Gomez, snaja Serhia Ramosa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.