CS:GO Vip Adria  Squared izborio LAN završnicu u Zagrebu!

Izvor: B92, 08.Nov.2017, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CS:GO Vip Adria " Squared izborio LAN završnicu u Zagrebu!

Prvi duel za prolaz na LAN turnir u Zagrebu je pred nama, šansu da osvoji deo nagradnog fonda od 10 000 evra osigurao je Squared pobedom nad Ripple Esportsom 2:1 (Cache 4-16, Inferno 16-7, Nuke 16-3).

Prva mapa ovog bo3 meča bila je Cache, Squared je uspešno osvojio prvu pištolj rundu, ali nisu uspeli da kapitalizuju prednost i naredna runda nije bila njihova. Dva igrača Squareda su, neočekivano, diskonektovala u sred sledeće runde, u tom trenutku došlo je do kratke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tehničke pauze, ali se runda nije ponovila već je Ripple dobio prednost. U prvoj buy rundi, Ripple Esports je povećao prednost običnim executom na A sajtu. Novi eko za Squared, nova runda za Ripple, nista neočekivano. Nakon toga Ripple je probao spor prolaz na B sajt, taj execute je mozda bio i prespor jer je Squared uspeo da ih pročita, odbrani sajt i osvoji svoju drugu rundu meča. SkippeR je sa lakoćom otvorio B sajt u narednoj rundi, uzevši tri ubistava, ali su preopušteno branili bombu i Squared im je uzeo rundu iz ruke. Ripple uspeva još jedanput da plentuje bombu, u ovom slučaju to je bio A sajt i ponovo je Squared uspeo da izdefa bombu. Ripple je nastavio sa dominacijom na T strani, i na poluvreme otišao sa vođstvom od 11-4. Pištolj runda drugog poluvremena samo je pogoršala situaciju za Squared, izgubili su je, a u narednoj su susreli SkippeRa koji ih je pokosio UMPom. Squared je izgledao kao da se već mentalno prebacio na narednu mapu i Cache je završen rezultatom 16-4 za Ripple Esports.

Sledeća mapa bila je Inferno, Squaredov izbor. Na CT strani Ripple je iznenadio protivnike brzim prodorom banane i time je osigurao prvu rundu Inferna. Naredna runda im nije prošla po planu, nisu uspeli da odbrane A sajt i izgubili su rundu koju nisu smeli da ispuste. Kao utešnu nagradu prethodne runde uspeli su da sačuvaju dve SMG puške, i uz pomoć toga sastavili su koliko-toliko solidan buy. Squared je neiskusno rushovao bananu protiv SMG-eva, kao rezultat toga oni su izgubili rundu i priliku da resetuje Ripple i sa lakoćom veže nekoliko rundi. Izgledalo je kao da će Ripple dominirati još jednom mapom, ali Squared to nije hteo da dozvoli. Uspeli su da iznenade i osvoje narednu rundu, što je resetovalo ekonomiju Rippla, i samim tim su uspeli da dodju do rezultata 6-3. Iako su izgubili narednu rundu, izgledalo je kao da im je to sve bilo u planu jer su ponovo bili uspešni pri resetovanju ekonomije Ripple Esportsa i na poluvreme su otisli sa finom prednošću od 10-5. U drugom poluvremenu Ripple je munjevito osvojio pištoljku, kao i narednu rundu. Želeli su brzo da se vrate u meč, sto im Squared nije dozvolio i komotno su završili mapu 16-7.

Poslednja, odlučujuća mapa bila je Nuke. Squared je nastavio sa momentumom iz prošle mape i osvojio pištolj rundu, kao i naredne tri. U prvoj buy rundi Ripple se upisao na CT stranu Nuka, ali je Squared odmah onesposobio ekonomiju Rippla, vezao pozamašan broj rundi i T stranu završio sa ogromnih 12 osvojenih rundi. Naredna pištolj runda je bila veoma bitna za Ripple, u slucaju da je ne osvoje meč bi bio praktički završen. Ripple ne samo što nije osvojio rundu, vec je jedva ubio jednog igrača Squared Esportsa. Ostatak meča nije bio problem za raspoloženu ekipu Squareda, imali su ogromnu kontrolu nad mapom na obe strane, pobedili su Nuke 16-3 i osigurali kartu za VIP Adria LAN završnicu u Zagrebu!

Squared se priključuje Valiancu i Resistancu u borbi za pobednikom VIP Adria lige i čekom od 5 000 evra, poslednja pozivnica za LAN turnir biće dodeljena pobedniku narednog bo3 okršaja između hrvatskog Locastica i srpskog Zonic Esportsa koji sledi odmah nakon ovog meča. LAN turnir biće održan u Zagrebu između 21. i 26. novembra, pobednik će, kao što je prethodno napomenuto, osvojiti glavnu nagradu od 5 000 evra, drugoplasirani 3 000, trećeplasirani 1 500, dok će najlošija ekipa dobiti 500 evra.

Izvor: KlanRUR

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.