COL bez dvojice plejmejkera i prvog centra čeka Partizan

Izvor: B92, 20.Nov.2023, 10:17

COL bez dvojice plejmejkera i prvog centra čeka Partizan

Trener Cedevite Olimpije Simone Pjaniđani ima velikih kadrovskih problema pred meč sa Partizanom u okviru 8. kola ABA lige (ponedeljak 17:30).

Italijanski stručnjak ne može da računa na plejmejkere Džastina Kobsa, duže već ni na Nikolu Radičevića, a na svu muku povredio se i prvi centar Karlo Matković.

Ljubljančani čekaju crno-bele posle još jednog poraza u Evrokupu, sedmog u sedam utakmica, od Hamburga u "Stožicama", ali daleko bolje stoje u ABA ligi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na učinku su od 5-2.

Jasno je otuda Pjaniđaniju koliko je težak izazov ispred njegove ekipe.

"Svesni smo težine zadatka. Za nas, svaki meč predstavlja novi izazov i test na kojem želimo da pokažemo napredak. Moramo da igramo čvrsto, igraćemo uz to i bez Karla Matkovića, pa ćemo opet morati da izađemo u drugačijem sastavu koji će biti "kraći" i sa manje atleticizma u reketu. Moramo da pružimo odlučan otpor evroligašu koji ima visoke igrače, između ostalog dodali su toj visokoj liniji i Bruna Kabokla. Test koji je ispred nas nalaže da se borimo za svaku loptu, ali u isto vreme moramo biti najbolji u svakoj napadu", rekao je trener Ljubljančana Pjaniđani.

Nije ni PArtizan bez problema.

Obradović za meč u "Stožicama" ne može da računa na Pantera, Trifunovića, Koprivicu dok je upitan status Smailagića koji zbog temeprature nije igrao protiv Albe.

Možda je i najbolji sagvoronik na temu Partizana Slovencima bio Gegor Glas, momak koji je za vreme provedeno među crno-belima dobio malo prostora za igru, ali je i tada bilo očito da se radi o talentovanom košarkašu.

On je od ove sezone u rotaciji trenera Pjaniđanija.

"Pred nama je vrlo zahtevan meč, svesni smo kvaliteta koje ima Partizan koji će u Ljubljani biti silno motivisan, jer je poražen u prethodnoj utakmici u ABA ligi. Tako da će sigurno uslediti reakcija sa njihove strane a naš zadatak je da damo sve od sebe i da pokušamo da iznenadimo. Posle utakmice sa Hamburgom imali smo malo vremena za pripremu ali učinićemo sve da se predstavimo u najboljem svetlu", kaže Glas.

Domaći će u Klemenu Prepeliču i Jaki Blažiču imati najjače napadačke adute, kao i u svim prethodnim mečevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.