Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020, 00:02

Bugari odneli bod iz Rima! Arsenal se igrao s Ircima, Jang Bojs odoleo u Klužu (VIDEO)

Molde pokvario sjajno veče

Žoze Murinjo se opekao, Mikel Arteta je imao tu sreću da je preko puta imao nejaki Dandalk, pa je i sa poprilično izmenjenim timom bez Aleksandra Lakazeta i Pjer Emerika Obamejana stigao do rutinskih 3:0. Sa druge strane, loše raspoloženje je sa Murinjom podelio i Paulo Fonseka, pošto je njegova Roma odigrala mršavih 0:0 protiv sofijskog CSKA.

Štaviše, da nije bilo Paua Lopeza na golu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << možda bi Bugari odneli i ceo plen iz Rima, ali je golmnan Vučice sjajno odbranio opasan pokušaj Alija Sova u trenucima kad su se domaći već ispucali. Što naravno ne znači da su gosti bili bolji, Roma je imala inicijativu, lob Henriha Mhitarjana iz 32. minuta pogodio je prečku, Kris Smoling je i zatresao mrežu samo da bi gol bio poništen zbog ofsajda.

Međutim, nisu ni Bugari sedeli skrštenih ruku. Sov i Junus Sankare su bili u dobrim situacijama koje su upropastili nepreciznim šutevima. I kad je Fonseka konačno svhatio da je vrag odneo šalu i u igru uveo Edina Džeka, Pedra, Rika Karsdorpa i Lorenca Pelegrinija – već je bilo kasno. Narodski rečeno: bod kao kuća za CSKA u Grupi A na čijem je čelu pored Rome i Kluž, koji je protiv Jang Bojsa imao i kratko vođstvo, ali je Kristijan Fasnaht zaustavio slavlje u Rumuniji.

U Grupi B, Arsenal i Molde usamljeni na vrhu. Nikakvo iznenađenje kad su Tobdžije u pitanju, u ovakvoj konkurenciji oni – nemaju konkurenciju. Dandalk se držao koliko je mogao, ali kad je u 42. minutu golman Gari Rodžers istrčao u praznu i poklonio prvi gol Englezima bedem je propustio i krenula je poplava. U naredna četiri minuta igre Džozef Vilok, pa početkom drugog poluvremena i lep gol Nikole Pepea za konačnih 3:0, imaće Arteta luksuz da u nastavku takmičenja i odmori ponekog igrača.

Pod uslovom da obavi svoje i prodiv Moldea, tima nama dobro poznatog posle sudara sa Čukaričkim i Partizanom u prošloj sezoni. Norvežani su golom Ohija Omoiđuenfa stigli do minimalca protiv bečkog Rapida i sada kao i Arsenal imaju maksimalnih šest bodova što je scenario kojim su mogli samo da se nadaju pred dvomeč sa engleskim predstavnikom.

GRUPA A

Kluž – Jang Bojs 1:1 (0:0)

/Rondon 62 – Fasnaht 69/

Roma – CSKA Sofija 0:0

GRUPA B

Arsenal – Molde 3:0 (2:0)

/Nketija 42, Vilok 44, Pepe 46/

Molde – Rapid Beč 1:0 (0:0)

/Omoiđuanfo 65/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.