Bronzane medalje za Dudaša i Jelaču

Izvor: B92, 10.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bronzane medalje za Dudaša i Jelaču

Srpski atletičari Mihalj Dudaš i Tatjana Jelača osvojili su Svetskom prvenstvu za juniore bronzane medalje.

Šampionat sveta održava se u Bidgošću. Dvoje reprezentativaca je oborilo nacionalne rekorde. Dudaš se takmičio u desetoboju, na 1500 metara stigao je osmi na cilj čime je sakupio ukupno 7.663 boda. Zlatnu medalju u toj disciplini osvojio je nemački atletičar Jan feliks Knopel, a srebrnu Eduardo Mihan.

"Osećam se zaista sjajno, ne mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da opišem koliko sam srećan. Napokon su se troipogodišnji trud i rad isplatili. Verovali smo u uspeh i uspeh se dogodio", izjavio je Dudaš, dodajući da mu ova medalja mnogo znači.

Tatjana Jelača je u disciplini bacanja koplja briljirala u petoj seriji sa rezultatom od 58,77 metara. Zlato je pripalo Ukrajinki Viri Rabrik koja je oborila svetski juniorski rekord hicem od 63,01 metara, a srebro Kineskinji Lingvej Li rezultatom 59,25 metara.

"Presrećna sam. Hvala svima koji su verovali u mene, a svakako veliku zaslugu za ovu medalju ima i savezni selektor Ivica Možek", izjavila je Jelača, istakavši da joj je izuzetno drago i zbog Dudaševog uspeha.

U petak se takmiči Ivana Španović u disciplini skok u dalj koja je jedan od glavnih favorita za medalju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.