Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bronza za Dudaša i Jelaču na Svetskom juniorkom prvenstvu

BIDGOŠĆ - Srpski reprezentativci u atletici, Mihalj Dudaš u desetoboju i Tatjana Jelača u bacanju koplja, osvojili su danas na juniorskom prvenstvu sveta u poljskom gradu Bidgošću bronzane medalje i pritom oborili juniorske nacionalne rekorde.

Dudaš je bronzu "iskovao" u poslednjoj disciplini dana, na 1.500 metara, stigavši osmi na cilj, čime je sakupio ukupno 7.663 boda. Zlatnu medalju u ovoj disciplini osvojio je nemački atletičar Jan Feliks Knopel sa ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 7.896 bodova ispred drugoplasiranog beloruskog takmičara Eduarda Mihana sa 7.894 boda.

Pravo iznenađenje priredila je Jelača. koja je u prva četiri hica imala skromne domete, da bi u petoj seriji nadmašila sebe i stigla do drugog mesta na pobedničkom postolju rezultaom od 58,77 metara. Zlato je osvojila Ukrajinka Vira Rabrik koja je oborila svetski juniorski rekord hicem od 63,01 metara, a srebrom se okitila Kineskinja Lingvej Li rezultatom 59,25 metara.

Sutra na zaletište skoka u dalj izlazi najveća nada Srbije u toj disciplini Ivana Španović, koja je sa nedavno oborenim nacionalnim rekordom za juniorke (6,65 metara) jedan od glavnih favorita za pobedu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.