Boston na 3:0, Toronto se gostio, Rasel čuva Oklahomu

Izvor: Mondo, 20.Apr.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boston na 3:0, Toronto se gostio, Rasel čuva Oklahomu

Seltiksi na korak od konferencijskog polufinala, Toronto poveo posle slavlja u Orlandu, Oklahoma smanjila rezultat u seriji

Košarkaši Bostona stigli su na korak od polufinala Istočne konferencije, pošto su slavili i u trećem meču serije plej-ofa protiv Indijane.

Seltiksi su nakon dve pobede na domaćem terenu bili bolji i u Indijanapolisu 104:96, i sada imaju veliku prednost od 3:0.

Pejsersi su posle sjajne prve četvrtine gostiju (41:28), odlično >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uzvratili (33:18) i sa prednošću od jednog koša otišli na poluvreme, ali je Boston predvođen Džejlenom Braunom (23 poena) i Kajrijem Irvingom, koji je upisao 19 poena, 10 asistencija i pet skokova, u drugom poluvremenu preuzeo konce igre.

Odličnu rolu kod gostiju imao je i Džejson Tejtum, koji je ubacio 18 poena i imao sedam uhvaćenih lopti.

U ekipi Indijane najefikasniji su bili Tajrik Evans sa 19 poena (šut za tri 4/6), dok je Bojan Bogdanović završio duel sa 15 pogodaka, pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

Indijana će poslednju priliku da izbegne “čišćenje” imati u nedelju, kada je na programu četvrti meč serije, takođe pred njihovom publikom.

I Toronto je upisao pobedu u gostima u noći između petka i subote u Orlandu, čime je došao do vođstva od 2:1 na startu plej-ofa.

Publika u Amvej centru prisustvovala je prvom meču doigravanja od 2012. godine, ali nije uspela da pomogne domaćem timu da ostvari pobedu. Reptorsi su slavili rezultatom 89:83.

Predvodili su ih Paskal Siakim sa 30 poena i 11 skokova, dok su "dabl-dabl" učinak ostvarili i Kajri Lauri (12 poena i 10 asistencija), kao i Kavai Lenard, koji je uz 16 pogodaka imao 10 skokova.

U domaćem timu najbolji je bio Nikola Vučević sa 22 pogotka, 14 skokova i šest asistencij, uz osvojenu, pet izgubljenih lopti i tri blokade.

Oklahoma je iskoristila prednost domaćeg terena, upisala prvi trijumf u plej-ofu (120:106) i smanjila vođstvo Portlanda na 1:2.

Domaćini su dodali gas pred poluvreme, kada su preuzeli vođstvo, ali se nisu slomili nakon sjajnog otpora Blejzersa (43:37 u trećoj četvrtini).

Najzaslužniji za prvenac u doigravanju ove sezone bio je Rasel Vestbruk sa 33 poena i 11 asistencija, Pol Džordž upisao je 22 pogotka, a Džerami Grant 18.

Kod Portlanda palicu je držao Demijan Lilard sa 32 poena, šest asistencija i četiri skoka, dok je Si Džej Mekalum postigao 21 pogodak, uz po sedam skokova i asistencija.



Izvor: Youtube/NBA

REZULTATI

Istočna konferencija

(7) Orlando - (2) Toronto 93:98, u seriji 1:2

(5) Indijana - (4) Boston 96:104, u seriji 0:3

Zapadna konferencija

(6) Oklahoma - (3) Portland 120:106, u seriji 1:2

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.