Bogdan: Imali su odličnu sezonu, ali to je F4...

Izvor: B92, 20.Maj.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdan: Imali su odličnu sezonu, ali to je F4...

Bek Fenerbahčea Bogdan Bogdanović rekao je posle pobede nad Real Madridom da mu trener Željko Obradović ukazuje veliko poverenje.

Bogdanović je igrao značajnu ulogu u polufinalnom duelu sa kraljevskim klubom, dodavao je i pogađao kada je trebalo, da Fenerbahče i pored odlične partije Ljulja i Kerola uđe u finale.

Reprezentativac Srbije je rekao da se tim za meč protiv Reala, prvoplasiranog u regularnom delu sezone dobro spremio.

"Predivna utakmica, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odigrali smo vrhunski na obe strane terena. Bilo je i grešaka, pogotovo na kraju. I kada smo se odlepili na plus 16 morali smo da zadržimo tu prednost da bismo lakše ušli u završnicu. Oni su izvanredan tim, imali su izvanrednu sezonu, ali to je fajnal for", rekao je Bogdanović a prenosi Sport centar.

Nekadašnja zvezda u usponu Evrolige nije imao mnogo prostora "da diše" u napadu. Konstantna udvajanja i Tejlor uz Bogdanovića pokazali su koliko su ga ozbiljno shvatili u madridskom klubu. Žuto-crni su imali odgovor, ali im je pomogala i dubina sastava.

"Tako treniramo u poslednje vreme i mislim da je zobg toga. Igramo nekako mnogo brže i efikasnije otkako smo svi 'zdravi'. Možemo da koristimo veću rotaciju i onda nam to daje svežinu i brzinu igre. Napad smo igrali izvanredno. Očekivao sam da će da bude tako, bili su agresivni, bilo je tu i par faulova, ali to je završnica takmičenja", dodaje Bogdanović.

On je prokomentarisao kao pozitivnu i energiju koju dobija sa tribina, jer narodi u Srbiji i Turskoj slično doživljavaju i vole sport. Zbog toga je, objašnjava, uživanje igrati u Fenerbahčeu. Na kraju su i navijači dok je bio na liniji penala vikali "MVP, MVP".

"Ne znam stvarno šta da kažem, ne bavim se time, igrali smo izvanredno kao tim, rekao sam to i protiv Panatinaikosa kada sam bio najbolji. Da imamo dosta igrača u rotaciji koji mogu da iskoče u prvi plan i to je naša snaga"

Odnos sa trenerom Željkom Obradovićem je takođe jedna od komponenti zbog kojih je Bogdanovićeva igra napredovala.

"On mi uliva samopouzdanja i daje mi mnogo slobode i sigurno sam mnogo naučio od njega", naglašava Bogdanović. Prema njegovim rečima, neugodno je kada dva tima igraju potpuno timski, pa u finalu očekuje "lavovsku borbu".

Adut Olimpijakosa je iskustvo, ali ga je i Fenerbahče sticao u prethodne tri godine prolascima na F4 Evrolige svaki put.

"Iskreno, sećam se tog prvog fajnal fora u Madridu, bili smo odmah nervozni u startu, pa kako ćemo sa Realom, kako ćemo da otvorimo. Onda Berlin kad smo prošli u drugu fazu bili smo opet jako nervozni šta nas čeka u finalu. Sad mislim da smo stekli to iskustvo, ali opet se treba dobro oporaviti i odmoriti od ove utakmice i nova utakmica je u nedelju", zaključio je Bogdanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.