Blistava Ana Ivanović

Izvor: Politika, 14.Mar.2012, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blistava Ana Ivanović

Naša teniserka zadovoljna svojim servisom protiv Karoline Voznjacki (6:3, 6:2). – U četvrtfinalu turnira u Indijan Velsu s Marion Bartoli

Ana Ivanović je u osmini finala turnira u Indijan Velsu odigrala jedan od svojih najboljih mečeva u poslednjih nekoliko sezona, savladavši sa 6:3, 6:2 četvrtog nosioca i prošlogodišnju prvakinju Karolinu Voznjacki.

Naša teniserka, šampionka iz 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << godine, u kojoj se kao pobednica Rolan Garosa probila na prvo mesto svetske rang-liste, podsetila je u susretu sa Dankinjom na te dane. Bezmalo četiri godine traje rasprava o tome može li opet na svetski tron, stručnjaci uporno traže odgovor na pitanje šta je sputava da svojim forhendom opet ruši sve pred sobom, a ona im je protiv doskorašnjeg „broja 1” dala povod da se ponovo bave pozitivnim stvarima u njenoj igri.

Da li će reč kriza ostati po strani kad se priča o Ani Ivanović, zavisiće pre svega od ove sezone, a bilo bi dobro da se uzlet nastavi već u Indijan Velsu gde je u četvrtfinalu očekuje sedmi nosilac, hitronoga Francuskinja Marion Bartoli. Svakako, susret sa danskom teniserkom, od koje je izgubila nedavno u Dubaiju (6:3, 7:5), jeste veliko ohrabrenje. Za razliku od tog duela, sada je uspela da vodi igru, da sve vreme pritiska rivala. Doduše, početak je bio pun oscilacija, kad obe nisu uspevale da dobiju gem na svoj servis.

– Veoma sam srećna – izjavila je Ivanovićeva posle 70 minuta borbe, a prenose najveće svetske agencije. – Smatram da nisam puno grešila, osim na početku meča. Ali, da, moram da budem zadovoljna što sam uspela da igram agresivno. Znala sam da moram da budem agresivna i da moram da prihvatim neke greške, jer Voznjacki uvek primorava protivnika da napravi udarac više. Raduje me i da sam servirala mnogo, mnogo bolje nego u našem prethodnom meču.

Ivanovićeva je naglasila i da je svesna da njen bekhend mora da bude mnogo bolji, da često greši na bekhend strani, ali i da je rešena da još više vežba taj deo igre.

Karolina Voznjacki, koja bi posle pada s prvog na četvrto mesto svetske VTA liste mogla od ponedeljka još da se surva (do 7. mesta), ovako je ocenila susret s našom teniserkom:

Ana Ivanović je ovog puta jednostavno bila bolja od mene. Znam kako sam tenis igrala i znam kakav tenis trenutno mogu da igram. Kad ste svesni da niste u top formi, ipak pokušavate. Gurate sebe, ali se stvari ne odvijaju onako kako želite. Ponekad, to je razočaravajuće.

Voznjacki je na svom nalogu na Tviteru dodala i ovo:

– Ovo nije bio moj dan, izgubila sam od Ane Ivanović… Hvala bogu, u tenisu uvek postoji sledeća nedelja.

Petnaesti nosilac Ana Ivanović (24 god) do ovog meča je izgubila 11 od 12 poslednjih susreta sa igračicama plasiranim među pet najboljih na VTA listi. Protiv svoje naredne protivnice Marion Bartoli (27 god), koja je s lakoćom izbacila Čehinju Lusi Safarovu (6:1, 6:4), srela se i lane u četvrtfinalu, kada je izgubila sa 6:4, 7:6 (4).

– Bilo bi lepo da joj se revanširam – rekla je naša teniserka za vebsajt VTA o teniserki protiv koje vodi sa 4:3 u međusobnim duelima. – Merion je vrlo težak protivnik. Dobro se kreće, odlično napada lopticu i pogađa uglove sa svojim dvoručnim i forhendom i bekhendom. Vrlo mi je važno da opet budem agresivna i da zadržim dobar servis. Voznjacki sam uspela da pritisnem kada mi je polazilo za rukom da ostanem pribrana i da držim svoj servis.

----------------------------------------------

Nalbandijan zaustavio Tipsarevića

Našem Janku Tipsareviću (10. nosilac) treće kolo u Indijan Velsu ostaje najbolji plasman na ovom masters turniru, pošto ga je na korak od osmine finala zaustavio nepredvidivi Argentinac David Nalbandijan – 6:3, 3:6, 6:3. U svakom setu viđen je po jedan brejk, ali je nekadašnji svetski „broj 3”, uprkos lošem prvom servisu (48 %), uspeo da se probije među 16 najboljih gde ga očekuje Francuz Žo Vilfrid Conga.

Teniseri, treće kolo: Nadal (2. nosilac, Španija) – Granoljers (26, Španija) 6:1, 6:4, Federer (3, Švajcarska) – Raonić (27, Kanada) 6:7 (4), 6:2, 6:4, Istomin (Uzbekistan) – Ferer (5, Španija) 6:4, 6:3, Conga (6, Francuska) – Štjepanek (28, Češka) 6:7 (2), 6:3, 6:2, Del Potro (9, Argentina) – Verdasko (19, Španija) 6:2, 7:6 (6), Nalbandijan (Argentina) – Tipsarević (10, Srbija) 6:3, 3:6, 6:3, Dolgopolov (21, Ukrajina) – Bagdatis (Kipar) 6:4, 5:7, 6:4, Beluči (Brazil) – Davidenko (Rusija), Beluči ide dalje bez borbe.

----------------------------------------------

Duel ruskih lepotica: Šarapova – Kirilenko

U jednom od četvrtfinalnih susreta u Indijan Velsu srešće se i dve ruske lepotice: Marija Šarapova i Marija Kirilenko koja se probila među osam pošto je izbacila svoju zemljakinju Nađu Petrovu – 6:1, 5:7, 6:2.

Teniserke, osmina finala: Azarenka (1. nosilac, Belorusija) – Gerges (14, Nemačka) 6:3, 6:1, Šarapova (2, Rusija) – Vinči (21, Italija) 6:2, 6:1, Ivanović (15, Srbija) – Voznjacki (4, Danska) 6:3, 6:2, Bartoli (7, Francuska) – Safarova (23, Češka) 6:1, 6:4, Na Li (8, Kina) – Zakopalova (Češka) 6:1, 6:0, Radvanjska (5, Poljska) – Hempton (SAD) 6:3, 4:6, 3:0 Hempton predala, Kerber (18, Nemačka) – Mekhejl (32, SAD) 6:3, 3:6, 7:6 (4), Kirilenko (20, Rusija) – Petrova (30, Rusija) 6:1, 5:7, 6:2.

A. M.

objavljeno: 14.03.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.