Bivši sponzor tuži Armstronga

Izvor: B92, 08.Feb.2013, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši sponzor tuži Armstronga

Osiguravajuća kompanija iz Dalasa SCA promotions podnela je tužbu protiv bivšeg američkog biciklista Lensa Armstronga.

Ta kompanija je, takođe, podnela zahtev da joj Armstrong isplati 12 miliona dolara, koliko je iznosio ukupan bonus za sedam pobeda na trci "Tur d'Frans".

Armstrong je u oktobru doživotno suspendovan zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava i oduzeto mu je svih sedam titula sa "Tura", koje je osvojio od 1999. do 2005. godine.

SCA u tužbi navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su Armstrong i njegov menadžer Bil Steplton lagali i tako prevarili tu kompaniju za milione dolara. Ističe se da je Armstrong 2005. nekoliko puta svedočio pod zakletvom da nije koristio steroide i krvni doping kako bi pobedio.

Vreme je da gospodin Armstrong snosi posledice za svoja dela. On je sam priznao da se dopingovao, da je lagao i da je pretio ljudima“, kaže se u tužbi u kojoj se zahteva suđenje.

Američki biciklista je nedavno u intervjuu Opri Vinfri priznao da se godinama dopingovao.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kompanija SCA tuži Armstronga za 12 miliona dolara

Izvor: Politika, 08.Feb.2013

NJUJORK – Osiguravajuća kompanija iz Dalasa SCA promotions podnela je tužbu protiv Lensa Armstromga uz zahtev da im isplati 12 miliona dolara koliko je iznosio ukupan bonus za pobede na Tur de Fransu...Armstrong je u oktobru doživotno suspendovan zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava i oduzeto...

Nastavak na Politika...

Lens, vrati nam lovu!

Izvor: Mondo, 08.Feb.2013

Osiguravajuća kompanija iz Dalasa podnela je tužbu protiv Armstronga uz zahtev da im isplati 12 miliona dolara koliko je iznosio ukupan bonus za pobede na Tur d'Fransu...Lens Armstrong je u oktobru doživotno suspendovan zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava i oduzeto mu je svih sedam titula pobednika...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.