Barsa prelepim golovima stigla na prag finala! (video)

Izvor: Sportske.net, 02.Feb.2017, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa prelepim golovima stigla na prag finala! (video)

Katalonci trijumfovali na ''Kalderonu'', iako je Atletiko bio znatno opasniji u drugom poluvremenu.

Zahvaljujući boljoj igri u prvom poluvremenu, Barselona je večeras kao gost savladala Atletiko rezultatom 2:1.

Počelo je idealno za ekipu Barselone. Već u sedmom minutu Katalonci su uspeli da povedu, i to prelepim golom Luisa Suareza!

Sve je počelo od Maskeranovog starta na polovini gostiju, gde je zaustavio napad Atletika i istovremeno uposlio Suareza >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na centru terena. Urugvajac je silovito krenuo ka golu domaćih, jednim potezom se oslobodio i Godina i Savića, a onda izbio sam ispred golmana Moje i bez problema ga savladao - 0:1.

Dvadeset minuta kasnije videli smo opasan nalet Barsinog trija ''MSN'', ušli su u kazneni prostor i kada se očekivao završni pas, lopta nije stigla do Mesija i prilika je propala...

Ali, samo pet minuta kasnije, Barsa je duplirala prednost. Ovoga puta, Rakitić je sa desne strane uposlio Mesija ispred kaznenog prostora domaćih, a fenomenalni Argentinac uputio ''teledirigovanu'' loptu u desni ugao gola domaćih - 0:2, neodbranjivo!

Barsine golove možete da vidite OVDE.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, koje je bilo mnogo zanimljivije.

Atletiko je konačno uspeo da se trgne iz letargije u kojoj je bio tokom prvog poluvremena, i uz ono karaktersistično, temperamentno vođenje sa klupe od strane Dijega Simeonea, ''Jorgandžije'' su iz minuta u minut postajale sve konkretnije i opasnije.

Trener Atletika je u poluvremenu zamenio Vrsaljka, na teren poslao Fernanda Toresa i razumljivo, Madriđani su zaigrali znatno ofanzivnije.

I, kao plod takve igre, usledio je i njihov pogodak u 59. minutu. Sve se dogodilo posle prekida na sredini terena. Usledio je centaršut u kazneni prostor ka Godinu, ovaj glavom vratio u sredinu ka Grizmanu koji ovu priliku ne propušta i Atletiko se vratio u igru - 1:2.

Ovaj gol im je dao dodatni ''vetar u leđa'', do kraja meča imali su još nekoliko prilika za izjednačenje, ali je Barsa uspela da sačuva vođstvo.

Barsa je na drugoj strani izvela još nekoliko izglednih akcija koje je kreirao Mesi, ali su najopasniji bili u 76. minutu, kada je Mesi šutirao iz slobodnog udarca, ali je Moja odličnom intervencijom zaustavio taj udarac.

Ostalo je 2:1, lepa prednost Barse pred revanš koji je na programu 7. februara na ''Kamp Nou''.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.