Vatrene lopte Barsinih aždaja spalile Kalderon, biće opasnog fudbala u revanšu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2017, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrene lopte Barsinih aždaja spalile Kalderon, biće opasnog fudbala u revanšu (VIDEO)

U Madridu pobeda gostiju od 2:1

Jedan neće biti dovoljan. Moraće Atletiko da postigne barem dva ako kani u finale španskog Kupa kralja. Jer dva je Barselona dala na Visente Kalderonu. A kako i da ne da kada Luis Suarez i Lionel Mesi imaju moć da trče kroz vreme. Ono što oni vide na terenu drugima se ukaže kad je već kasno. Kad oni krenu na protivnički gol nekad izgleda da svi ostali stoje u mesto. Dva takva trenutka genijalnosti Barsinih asova bili su dovoljni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za 2:1 na “Visente Kalderonu“.

Istina, u tih prvih 45 minuta, pa i neki kusur, Atletiko je bio u potpuno podređenom položaju, pa su se sa tribina začuli i povici navijača koji su od izabranika Čola Simeonea zahtevali da pokažu... Muškost. Udovoljili su im njihovi miljenici u nastavku. Bilo je to znatno bolje izdanje Jorgandžija. I bilo je prekasno.

Jer još u prvom poluvremenu Luis Suarez je u tri koraka preleteo pola terena i pored Dijega Godina i Stefana Savića postigao gol za inicijalno vođstvo Blaugrane, da bi potom Lionel Mesi pokazao da vojna obuka nije uvek neophodna ako se želi rukovati snajperom. Mesiju je u levicu voljom prirode ugrađena najsavremenija optika.

Srećom po fudbal, Atletio ipak nije tim koji će tako lako odustati, iako je bilo vidljivo da su dva remek dela gostiju ostavile traga na samopouzdanje Simeoneove ekipe. Ali znaju oni da je lek za takve situacije - zavrnuti rukave i pobiti se. Kad već lopta ne sluša. I iz takve igre Madriđani su postajali sve sigurniji u pasu, brži na misli.

U 59. minutu, posle prekida naravno, Antoan Grizman je probudio “Kalderon“ i oživeo utakmicu.

U svim kasnijim minutima lopta je obigravala oko Barsinog kaznenog prostora. I za razliku od prvog poluvremena, uspevali su u tim trenucima domaći i da razbiju koncepcijeu gostujuće odbrane. Ali ne i da loptu umuvaju u mrežu.

Najbliži tome bio je Fernando Tores. Jasper Silesen je sjajno reagovao. Ali morao je Tores to da pogodi.

Sledeće nedelje imaće novu priliku. Ali moraće Atletiko da se našpanuje da igra već od prvog minuta. Samo je teorija uz Jorgandžije. U19 susreta sa Barsom otkako je Čolo preuzeo Atletiko samo dve pobede madridskog tima. Obe na “Kalderonu“. Samo teorija...

U drugom polufinalnom paru, sutra se sastaju Selta i Alaves. U Vigu.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.