Barsa na dnu Morače!

Izvor: Sportske.net, 06.Dec.2018, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa na dnu Morače!

Treća uzastopna pobeda Budućnosti u "Morači" u okviru Evrolige!

Svetislav Pešić i njegova Barselona nisu uspeli da slave u Morači protiv neugodne Budućnosti koja je u sve boljoj formi.

Treću pobedu izabranici Aleksandra Džikića izborili su u neizvesnoj završnici protiv ekipe Svetislava Pešića rezultatom 67:64.

Pravi heroj je Nemanja Gordić koji je pri rezultatu 54:59 u korist Barselone preuzeo stvar u svoje ruke i serijom 8:0 (sve poene je postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << on) doveo Budućnost do prednosti koju nije ispuštala do kraja utakmice.

Čitavu utakmicu je bilo prilično neizvesno, Barselona je imala prednost uglavnom tokom meča (najveća od 6 poena početkom treće četvrtine), a onda prava drama u poslednjih minut u Morači.

Nakon Gordićeve pomenute serije, Budućnost je stvorila i +5, ali je u poslednji minut Barsa ušla sa samo tri poena zaostatka.

Kada je Erl Klark blokirao protivnika na 25 sekundi do kraja svi su mislili da je gotovo, ali nije bilo tako jer je Gordić izgubio loptu na 17 sekundi do kraja, a nakon toga je napravio faul za tri slobodna bacanja Krisa Singltona. Sva tri je pogodio, ali je Budućnost imala sve u svojim rukama.

Edvin Džekson na drugoj strani pogađa dva bacanja, bilo je +3 za Budućnost na 5 sekundi do kraja, pola je isteklo do faula koji je napravio Nikolić, a Hanga promašuje trojku za produžetak.

Erl Klark i Nemanja Gordić su imali po 12 poena, a Danilo NIkolić 11. Adam Hanga najbolji kod Barse sa 12 poena.

Moramo napomenuti i da je Budućnost igrala bez veoma bitnog košarkaša, Nikola Ivanović nije danas nastupio zbog povrede.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PEŠIĆEVA BARSA NA DNU MORAČE: Budućnost ostvarila treći trijumf u Evroligi

Izvor: Kurir, 06.Dec.2018

Košarkaši Budućnosti pobedili su na svom terenu ekipu Barselone sa 67:64 (14:15, 17:18, 15:13, 21:18), u utakmici 11. kola Evrolige.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.